Smink & Makeup

Így viseld a csillámot a szemeden, hogy ne legyen közönséges a hatása

2014. május 30. Katushka

Sokan esnek abba a csapdába a csillám használatakor, hogy elfelejtik azt az örök igazságot, hogy a kevesebb néha több. Persze van olyan alkalom, amikor magunkra boríthatjuk a csillámkészletet, de a hétköznapok nem ilyen alkalmak. Én személy szerint a fényes szemhéjfestékeket nem igazán preferálom, a csillámos sminkeket viszont annál inkább. Mindig is azt vallottam, hogy ezt is lehet a hétköznapokban viselni, de nem mindegy, hogy hogy. Most tehát a csillám hétköznapi viseletéhez találtok pár jó tanácsot.

csillám 1.jpg

Először is itt van néhány gyors alapszabály, amit nem árt betartani:

  1. Válassz, könnyed, lágy textúrájú csillámot,
  2. Az arc azon része maradjon matt, amit nem szeretnél kiemelni, tekintve hogy a fényes, csillogó hatással kiemelheted az arcod bizonyos részeit: szem, arccsont, szemöldökcsont, orrnyereg,
  3. Úgy válassz rúzst vagy szájfényt, hogy az ne nyomja el a csillám hatását.

Így viselheted a hétköznapokban is a csillámot a szemeden:

  1. Vigyél fel az egész szemhéjadra egy világos, esetleg barackos krémes szemhéjbázist. Ettől tartósabb lesz a sminked. Ezután a mozgó részre hordj fel egy közép rózsás színt (Paese Satinette 820), a szempillavonaltól a mélyítővonalig, illetve az alsó szempilla vonalába. Ezt alaposan satírozd el a mélyítővonalnál. 
  2. Keverd össze a lágy textúrájú csillámodat egy kevés csillámragasztóval vagy csillámos géllel, majd a keveréket vidd fel a mozgó részre egy lapos ecset segítségével, nyomkodó mozdulatokkal.
  3. A lapos ecset élével vagy egy lapos ferde ecsettel vigyél fel egy keveset a csillámos keverékből az alsó szempilla vonalába is.
  4.  Végül használd kedvenc szempillaspirálod, hogy még inkább kiemeld a szikrázó szemed.

csillám 2.jpg

Tanács

Csillám használatakor a szemsmink után alapozz, mert fennáll a veszélye annak, hogy néhány apró csillám lehullik és ha már fent van az alapozó, nem tudod szépen eltávolítani sminklemosóval.

Ha viszont mégis előre alapoztál, akkor itt egy jó tanács arra hogy szedd le a lehullott darabokat.

Forrás: makeup.com

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása