Smink & Makeup

Teszt: Sleek Face Form Light paletta

2014. június 11. Katushka

Mivel itt a nyár és jó esetben el is fogunk utazni, nem árt, ha egy kicsit rákoncentrálunk a praktikus kiszerelésű sminkekre. Értem ez alatt, hogy vagy olyan palettákat válasszunk, melyekben tényleg jól össze vannak válogatva a színek, vagy pedig, hogy egy adott termék multifunkcionálisan kihasználható legyen. Jómagam komoly előnyben részesítem az ilyen és ehhez hasonló termékeket. Nemrég egy olyan palettát rendeltem a Makeup Plázából, ami nemcsak highlightert és árnyékolót tartalmaz, de egy pirosító is van benne, így az arcfestéshez már csak egy alapozó és egy púder kell. Ráadásul maga a paletta sem foglal sok helyet. Ez a termék, amiről most olvashattok majd, a Sleek Face Form Light palettája

DSC06516.JPG

Azért szerettem bele nagyon hamar, mert tényleg nagyon praktikus és jól összeállított darab. A Sleektől a már jól megszokott, kifogástalan minőséget kaptam.

A kiszerelése a szokásos, "sleekes", vagyis abszolúte minimál design, matt fekete, jól záródó tok, benne a három, teljes kiszerelésű púder és a teljes fedelet beterítő tükör. Ehhez a palettához ecset nincs, de én amúgy sem szoktam a termékek saját ecseteit használni.

A palettában tehát három púder található, az árnyékoló, a highlighter és a pirosító. Számomra a három szín tényleg jól kiegészíti egymást. Egyik sem sok, egyik sem túlzás, mindegyik szín önmagában és egymással kombinálva is jól használható és kihasználható.

Valóban jó minőségű, mert jól pigmentált, egyáltalán nem porol és tartóssága ugyanolyan jó, mint bármelyik, pl. MAC pirosítóé.

A Light paletta és egyébként a Fair paletta is, ugyanazt a pirosítót tartalmazzák, a Rose Gold árnyalatot. A highlighter is ugyanaz a kettőben. Amiben nyilván más a kettő, az az árnyékoló sötétsége. A Fairben egy picit világosabb, mint a Light palettában található. Egyébként ez az árnyékoló ugyanaz az árnyalat, mint a Face Contour Kit Lightban található árnyékoló.

Árnyékoló

DSC06520.JPG

Teljesen átlagos árnyékoló, vagyis matt barna szín. Tökéletesen megfelel a világos és a közép tónusú bőrszínhez. A sötét bőrhöz már inkább a Medium ajánlott.

DSC06835.JPG

Highlighter

DSC06521.JPG

Szép, világos, selyemfényű highlgihter, ami nem feltűnő, viszont nagyon szépen megcsillan rajta a fény, amikor úgy esik rá. Jól eldolgozható az árnyékolóval és a pirosítóval is.

DSC06837.JPG

Pirosító

DSC06527.JPG

Narancsos, de mégis teljesen hordható színű, irizáló, szintén selyemfényű pirosító. Jól építhető, így az egészen enyhe fedéstől az erős fedésig bárhogy használhatjuk.

DSC06839.JPG

A minősége tehát nagyon jó, a paletta pedig szuperül kihasználható. Az ára nagyon korrekt, 3 500 forint, máshol ennyiért 1 vagy 1,5 pirosítót lehet talán kapni.

Természetesen készült vele egy smink is, amiben látszanak a színek és a fények teljes valójukban. Az arccsontom alá az árnyékoló került, arccsontomra és az államra a highlighterből tettem egy keveset. Az orcáimra pedig egészen kevés pirosító került, de mégis teljesen jól látszik.

DSC06807.JPG

DSC06830_.JPG

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása