Smink & Makeup

Teszt: BoarLine ecsetek

2014. június 12. Katushka

Szerintem még az is tudja, hogy mennyire ecsetfetisiszta vagyok, aki ritkán olvassa a blogot. Szinte minden sminknél elmondom, hogy véleményem szerint igazán szép sminket csakis jó minőségű ecsetekkel lehet készíteni. Minden oktatáson, tanácsadáson az első, amit megpróbálok mindenkinek az eszébe vésni, hogy ha alapozásról van szó, akkor azt csakis ecsettel szabad csinálni - és nem kézzel vagy szivaccsal - mert akkor lesz csak igazán szép, egyenletes és csíkmentes a végeredmény. A szemre való ecsetek szintén nagyon fontosak, mert azokkal lehet szerintem a legjobban építeni, a satírozásról már nem is beszélve.

Cinturon 24 pinceles_2_REF_607-500x500.png

Azok, akik igazán sminkőrültek, már biztos szemeztek a MAC vagy a Sigma ecseteivel. Szó se róla, nagyon jó minőségűek, de azért ne menjünk el amellett, hogy baromi drágák és semmivel sem tudnak többet, mint mondjuk egy BőszEcset vagy a BoarLine ecsetek. Ezt már csak onnan is tudom, hogy mindegyikből van jó pár, így aztán van összehasonlítási alapom.

Néhány rövid infó a márkáról. A BoarLine egy spanyol márka és meglepően jó az ár/érték aránya. Már-már azt feltételezhetnénk, hogy olcsó húsnak híg a leve, de nem! Ecsetei egy részét Kínában gyártatja, mint a Sigma is és mindenki más is. Nemcsak sminkecseteket, hanem tükröket, fésűket, fodrászoknak kerámia fésűket, fodrászollókat, borotválkozási eszközöket, manikűr eszközöket, szivacsokat stb. is gyárt, szóval igen sokrétű a termékpalettájuk.

Nemrég rendeltem - az amúgy sem kevés számú ecsetem mellé - néhány BoarLine darabot is, mert kíváncsi voltam, hogy mit tudnak. Úgy voltam vele, ha ezért az árért jó minőséget kapunk, akkor érdemes vele foglalkozni. Úgy ítéltem meg, hogy igenis érdemes velük foglalkozni, ezért bemutatom most nektek azokat az ecseteket, amiket rendeltem, hogy melyiket mire is lehet használni.

BoarLine 514 duo Fibre Large

Kétféle ecsetszálból áll. A feketék a "kitöltő szálak", ez adja meg az ecset tömöttségét. A fehérek a szintetikusak, melyek nem szívják magukba a festékanyagot, tehát nem pazaroljuk annyira az alapozót vele, mint például egy szivacs használatakor. A szintetikus ecseteket olyankor használjuk, amikor nedves vagy krémes állagú festéket akarunk felvinni a bőrre. Elsősorban alapozáshoz szoktuk használni, de teljesen alkalmas pl. a krémes pirosítók felhordására is.

DSC06747.JPG

DSC06751.JPG

DSC06750.JPG

Ha ezt az ecsetet:

BoarLine 535 Blush & Contour

Nagyon praktikus darab. A nevéből is következik, hogy használható árnyékolásra, köszönhetően ferdére vágott formájának, illetve pirosító felvitelére is. Puha, jó tömöttségű. Szépen el lehet vele dolgozni a színeket. Szintetikus szálakból áll, így nem szívja magába a festékanyagot. Használható krémes, folyékony és por állagú termékeknél is.

DSC06707.JPG

DSC06709.JPG

DSC06710.JPG

BoarLine 521Eyeshadow

Alapdarab! Klasszikus lapos ecset a szemhéjfestékek felvitelére. Mindig azt szoktam javasolni, hogy ilyen lapos ecsetből érdemes 3-4 darabot tartani, így ha több színnel akarunk dolgozni, nem kell színenként mosogatni az ecsetet! Jómagam technikailag a palettákhoz adott összes szivacsos aplikátort ki szoktam dobálni, mert szerintem azzal nem lehet olyan szépen és alaposan dolgozni velük, mint egy jól megválasztott lapos ecsettel. Lapos és "éles", tehát ha határozott vonalat szeretnénk húzni vele, de nem túl vékonyat és precízet (pl. satírozás előkészítéséhez), akkor erre a célra használhatjuk az "élét". Amit kicsit túlzásnak érzek, az az ecset hossza. Akkor is teljesen jó lenne, ha 4-5 centivel rövidebb lenne, mert ez a darab 19 centis. Nagyon jó az ecset, vagyis a szálak tartása és tömöttsége, így nagyon jól lehet vele a színeket építeni.

DSC06715.JPG

DSC06716.JPG

DSC06717.JPG

Ha ezt az ecsetet:

  • a Sigmától akarjuk megvenni (Sigma E55), akkor 3 500 forintot kell rászánnunk,
  • a BőszEcsetnél ez a darab 1 600 forintba kerül,
  • a BoarLine 521 ecset 1 500 forintba kerül.

BoarLine 518 Eyebrow

Lapos ferde, elméletileg szemöldök ecset, de mivel kellően puhák az ecsetszálak, tökéletesen alkalmas pl. tusvonal meghúzására is. Fontos tudni, hogy attól még, hogy puha az ecsetszál, nem jelenti azt, hogy nem tart. Ez az ecset nagyon jó tartású, visszaugrik, így nagyon szép, precíz vonalakat lehet vele húzni. Használhatjuk por és krémes/zselés alapú festékekhez is.

DSC06725.JPG

DSC06726.JPG

DSC06731.JPG

Ha ezt az ecsetet:

BoarLine 503 Eye Liner

Klasszikus vékony tusecset. Akinek már picit gyakorlottabb a keze, az nyugodtan használhatja az ilyen típusú ecseteket zselés tusok felvitelekor. Nagyon szépen, precízen és vékonyan lehet vele dolgozni. Nagyon jó tartása van az ecsetnek. Szintetikus szálakból áll. Elsősorban krémes festékek felvitelére javasoljuk.

DSC06736.JPG

DSC06737.JPG

Ha ezt az ecsetet:

Mindent egybevetve a BoarLine ecsetek határozottan jobban megérik, mint az eddig ismert ecsetek, mert tényleg jó minőségűek. Persze ezeket nem használom még évek óta és nem is mostam ki őket még százszor, de az eddigiek alapján azt feltételezem, hogy a tartósságukkal sem lesz semmi gond. 

Viszont egy jó tanács a végére! Amikor vesztek egy ecsetet, azt használat előtt mindig tisztítsátok ki, mert így maximálisan higiénikus lesz a használatuk!

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása