Smink & Makeup

Így válassz napszemüveget!

2014. július 11. spacegirl

Vannak olyanok, akiknek szinte minden napszemüveg jól áll, meg vannak olyanok, mint én, akik százat felpróbálnak, mire egyet elfogadhatónak találnak. Sok kínlódást lehet megspórolni azzal, ha eleve olyan napszemüveget próbálunk, ami illik az arcformánkhoz. Ebben a posztban ehhez próbálok egy kis segítséget nyújtani.

arcforma-kerek.jpg

Kerek arc - Az általános szabály, hogy minél kerekebb az arc, annál szögletesebb keretet érdemes választani. Azoknak, akiknek körülbelül olyan széles az arcuk, mint amilyen magas, a legjobb napszemüveg négyzet vagy téglalap alakú. Érdemes megpróbálni az egészen vékony, drótos kereteket, mert elvonják a figyelmet az arc széléről.

arcforma-sziv.jpg

Szív formájú arc - Akiknek szív formájú az arcuk, nem kell az ellentétek elve szerint eljárniuk, nyugodtan választhatnak olyan keretet, ami az acformájukhoz hasonló. Olyan keretet érdemes keresni, amely felül szélesebb, alul keskenyebb. Mivel a szív forma a szemöldöknél szélesebb, az állnál pedig keskenyebb, az aviator keretek szintén működhetnek, mert kiegyenlítik az arc arányait.

arcforma-ovalis.jpg

Ovális arc - Ők azok a szerencsések, akik gyakorlatilag bármilyen keretet viselhetnek. Sőt érdemes is kísérletezniük a legkülönfélébb fazonokkal. Ha az arc hosszát szeretnéd optikailag csökkenteni, akkor olyat válassz, amely az arcod középső részét jobban letakarja. A macskaszem és nagyobb téglalap formájú szemüvegek szintén működhetnek, de próbálj olyan keretet választani, ami nem szélesebb az arcod legszélesebb részénél.

arcforma-szogletes.jpg

Szögletes arc - Emlékszel arra a szabályra, hogy a szögletes formák előnyösek a kerekebb arcúaknak? Nos, ennek az ellenkezője is működik. A szögletes arcúaknak érdemes olyan keretet választani, amelynek lány, lekerekített szélei vannak. A 60-as évekre jellemző kerek vagy túlméretes keretek remekül működnek erre a célra. Az áll vonalának ellensúlyozása miatt olyan keretet érdemes keresni, amely nem megy le túl mélyen az arc vonalán.

arcforma-hosszukas.jpg

Hosszúkás arc - A hosszúkás arc értelemszerűen hosszabb, mint amilyen széles. A szív alakú archoz hasonlóan ebben az esetben is olyan keretet érdemes választani, amely az arc formájához hasonló, azon belül pedig a mélyebb változatok a szerencsések. Az olyan aviator és könycsepp alakú fazonok a legjobbak, amelyek meg vannak hosszabbítva és mélyebben a szem alá érnek.

via Refinery 29

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása