Smink & Makeup

Teszt: Dr. Kelen Sport termékek

2014. szeptember 03. spacegirl

Olvashattatok már nálunk Dr. Kelen termékekről (ITT és ITT), de aki esetleg nem ismerné ezt a márkát, annak azt érdemes tudnia, hogy egy teljes mértékben magyar tulajdonú cégről van szó, amelyet dr. Kelen András és felesége dr. Murányi Ágnes alapított. A Dr. Kelen saját fejlesztésű, korszerű és természetes termékei már több, mint 20 éves múltra tekintenek vissza. Nem utolsó szempont az sem, hogy a termékek megfizethető áron kínálnak jó minőséget.

dr_kelen_sport.JPG

Ezúttal a Dr. Kelen Sport Start bemelegítő gélt, a Stop izomlazító gélt és az Ice sportgélt próbáltam ki. A sportkrémeket profi és amatőr sportolók, edzők és nehéz fizikai munkát végzők részére ajánlják. Tartósítószert, mesterséges illat- és színezőanyagot nem tartalmaznak.

A Sport Start bemelegítő gél használata edzések előtti felkészülésnél, nehéz fizikai igénybevételt megelőzően ajánlott. Azt ígéri, hogy használatával a sérülések kockázata, a túlterhelés veszélye csökken, a teljesítmény javul, a bemelegítési idő lerövidíthető. A fokozott terhelésnek kitett testrész bedörzsölése elősegíti, hogy az izmok optimális állapotba kerüljenek, vér- és oxigénellátásuk javuljon. Alapanyaga a sósborszesz, melynek hatását koncentrált gyógynövény-kivonatokból álló ún. Herbal-System fokozza. A felvitelt követően csípős, kellemes melegérzet, esetenként bőrpír jelzi a gél keringésfokozó, bemelegítő hatását. Aktív anyagai a borókaolaj, citromolaj, mentol és az eukaliptuszolaj. A 150 ml-es kiszerelés 1.115 Ft-ba kerül az Egészségboltban.

A Sport Stop izomlazító gél használata az edzések, ill. megterhelő fizikai munkavégzés után javasolt. Azt ígéri, hogy csökkenti a fáradtságérzetet, a fokozottan igénybevett izmok, ízületi szalagok regenerálódnak. Hűsítő, frissítő hatása mellett kellemes izomlazító, gyulladáscsökkentő, izomgörcsoldó. Az izomláz kialakulásának valószínűségét csökkenti, ill. erősségét mérsékli. Alapanyaga ennek is a sósborszesz, melynek hatását az ún. Herbal-System fokozza. Aktív anyagai a mentaolaj, rozmaringolaj, zsályaolaj és mentol. A 150 ml-es kiszerelés 999 Ft-ba kerül az Egészségboltban.

A Dr.Kelen Sport Ice gél azt ígéri, hogy azonnal és hosszan tartóan hűsíti a fájó, gyulladt felületet a túlhűlés, fagyás veszélye nélkül. A mentol és kámfor ismert helyi fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő hatású, ezért alkalmas zúzódás, rándulás, izomláz, stb. mérséklésére. Allantoin és pantenol tartalma gyorsítja a bőr regenerálódását. Úgy kell használni, hogy a hűteni kívánt területre 1-2 óránként felvisszük a gélt. Néhány perc után erős hideg-érzés jelentkezik, ami tartósan megmarad. Szorítókötés alatt alkalmazva és a végtagot felpolcolva a duzzanat gyorsabban mérséklődik. Sérült bőrfelületet a készítményben lévő fertőtlenítő hatású alkohol csípi. A 150 ml-es kiszerelés 980 Ft-ba kerül az Egészségboltban.

dr_kelen_sport_mintak.jpg

Dr. Kelen Sport Start, Stop, Ice sportgél

Tapasztalatom:

A termékek gél állagúak, ennek köszönhetően nagyon gyorsan beszívódnak. Egy picit tapadnak, de egyáltalán nem zsírosak és nem hagynak foltot a ruhán.

Sport Start bemelegítő gél: amikor először használtam, akkor igencsak meglepődtem, mert nemcsak enyhe bőrpírt okozott, hanem egészen piros lettem ott, ahol bekentem vele magamat. (Ez persze később elmúlt és semmilyen nyomot sem hagyott a bőrömön.) A bekent területek érezhetően "bemelegedtek", ami különösen a hűvösebb időben jött jól, amikor a bemelegítés tovább szokott tartani. Nem használom rendszeresen, de ha tudom, hogy nagyobb fizikai igénybevételre készülök, akkor igen, hogy csökkentsem a sérülések, ill. túlterhelés kockázatát.

Sport Stop izomlazító gél: ezt a terméket már gyakrabban használom, mert edzés után kellemesen hűsíti az izmokat, izületeket, és ezáltal csökkenti a fáradságérzetet. Nehéz megállapítani, hogy mennyire csökkenti az izomláz kialakulását vagy erősségét, de kétségtelenül segíti, hogy lazábbnak érződjenek az izmok a megterhelés után.

Sport Ice gél: hatása az izomlazító géléhez hasonló, de sokkal intenzívebb, hidegebb érzetet kelt, ami igencsak jól tud jönni akár rándulás, akár erős izomláz esetén. Jó szolgálatot tett, amikor a barátomnak részleges izomszakadás volt a vádlijában, és nekem is, amikor megrándult a bokám. Tartósan hűsített anélkül, hogy fennállt volna a túlhűlés vagy fagyás veszélye. A három közül nekem ez a termék vált be a legjobban!

A termékeket a Dr. Kelentől kaptuk tesztelésre, de ez a véleményünket nem befolyásolja.

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása