Smink & Makeup

Új hajápolási rutin, ami sokat javított a hajam szerkezetén, állagán

2014. október 24. Katushka

Aki rendszeres olvasónk és látta a képeimet, annak már biztos feltűnt, hogy kb. szökő évente egyszer engedem ki a hajamat, így sokan nem is nagyon tudják, hogy derékig érő hajam van. A baj az, hogy sokáig nem volt olyan a minősége, hogy azt nagyon reklámozzam, később meg már zavart ha ki volt bontva. Arról már nem is beszélve, hogy most meg azért kell összefognom, mert a kisfiam előszeretettel csimpaszkodik bele, mert szerinte ez a legjobb játék a földkerekségen :D Aki pedig személyesen is ismer, az tudja rólam, hogy utálom a hajmosást/hajszárítást! Inkább mentem minden héten fodrászhoz, hogy ő megcsinálja helyettem. Kész szerencse, hogy le tudtam vele dealelni, hogy adjon kedvezményt, mert különben nem kevés pénzembe lett volna.

10153954_10152492014799076_7460978686566626996_n_.jpg

Sampon, balzsam, hajvégápoló

Szóval eddig is igyekeztem ápolni a hajam. Az alap volt, hogy a sampon+balzsam kombó után még kerül a hajamra hajvégápoló, ami jót tett a hajamnak, de kiderült, hogy van jobb :) Nemrég volt lehetőségem kipróbálni az Aussie Aussome Volume termékcsaládot és egyből szerelembe estem. Nem utolsó dolog, hogy nagyon kellemes az illata, de már egy használt után érezhető volt, hogy egészem más állaga van a hajamnak. Sokkal puhább volt, mint azelőtt és a kifésülő sprayel pedig egyszerűen száguldottam a hajamban a fésűmmel. Ami azért volt számomra lenyűgöző, mert az én hajamat nagyon nehéz kifésülni. Az elmúlt pár évben úgy döntött a hajam, hogy elege van az egyenességből és elkezdett magától hullámosodni... Ami persze nem is lenne rossz, csak szerintem nem túl szépek ezek a hullámok és mivel iszonyú súlya van a hajamnak, így villámgyorsan ki is rúgja magát, a végén meg csak egy bozont marad...

Fotor0102193943.jpg

Amit érdemes tudni erről a termékcsaládról, az az, hogy megnöveli a haj tömegét a hajtövektől a hajvégekig. A termékcsalád (sampon, balzsam és kondicionáló spray) gyenge és vékony szálú hajra lett kitalálva, ausztrál sörmaláta kivonattal. Ami fontos, hogy a Miracle Recharge hajsprayt nem kell kimosni, azt a még nedves hajra kell fújni, majd kifésülni a tincseket.  

Fésű

tangle teezer black.pngSokféle fésűt használtam már eddig, de nemrég hallottam egy új termékről, amit mindenképp ki akartam próbálni, ez a Tangle Teezer. Rendeltem is magamnak egyet a netről. Azt ígérték, hogy ez a típusú hajkefe nem töri a hajszálakat, ellentétben egy sima hajkefével. Könnyebben kibontja a hajat. Használható egyenes, merev,enyhén hullámos,göndör,vékony szálú hajon egyaránt. A kefék speciális fogait úgy tervezték,hogy védje hajszálainkat a tövektől a hajvégekig,így biztonságosan használhatjuk akár száraz akár nedves hajon egyaránt! Antisztatikus, tehát használata közben nem száll a haj tőle. Ami szintén nagyon szimpatikussá tette ezt a terméket, hogy elvileg nem hullik a földre a haj fésülés közben, mert mindent magába tart a hajkefe.  

TangleTeezer7Designs4.jpg

Az igaz, hogy a hajam egyáltalán nem száll tőle, sőt, törni sem törik, viszont azzal vitába szállnék, hogy minden hajszálat magába gyűjt. Tény, hogy sokkal kevesebb hajszál landol a földön, de landol... 

Hajszárító

Instant dry Respectissim.jpgNa ez sem mindegy, hogy milyet használunk. Hosszú hajúaknak érdemes nagyobb teljesítményű szárítót venni, különben tényleg egy örökkévalóság, amire megszárad a haj. Nemrég voltam egy Rowenta sajtótájékoztatón, ahol bemutatták új termékeiket, köztök egy új hajszárítót illetve a Loreal Dual Stylers termékcsaládot is. Azért volt izgalmas számomra az Instant Dry Respectissim hajszárító, mert nem csak nagy teljesítményű, de a Moving Air Booster különleges mozgásának köszönhetően maximálisan felgyorsítja a hajszárítást. A szűkítő feltét ideális a precíz hajformázáshoz, a diffúzor pedig dússá varázsolja a frizurát. A 6 választható sebesség/hőmérséklet fokozatnak köszönhetően kiválaszthatjuk a szárításhoz és formázáshoz legideálisabb hőfokot, a hideg légáramlat funkcióval pedig tökéletesen rögzíthetjük a frizurát. 

Fotor0102194821.jpg

(elnézést a képek minőségéért) 

Kipróbálva a hullámos hajhoz ajánlott tárcsát és a Dual Stylers terméket, hullámos hajra, azt kell mondjam, hogy innentől nem kell azon paráznom, hogy a hullámokat fél óra után kirúgja magából a hajam. 1-2 napig nagyon szépen megmaradnak a hullámok, már amennyire szépek az én össze vissza hullámaim, de a semminél ez is már sokkal jobb :)

Mindent egybevetve, azt hiszem most ezt a nyerő kombináció nálam, legyen szó hullámos, vagy egyenes hajról :) 

 

 

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása