Smink & Makeup

Sima bőr néhány nap alatt - Paula's Choice Skin Perfecting 8% AHA Gel Exfoliant TESZT

2014. december 30. spacegirl

paulas_choice_gel.JPG

A korábbi jó tapasztalataim után rendeltem még néhány terméket a Paula's Choice-tól. Számomra a kémiai hámlasztás volt az első (és egyben utolsó) az otthoni eljárások közül, amivel igazán látványos eredményt tudtam elérni. A bőröm érezhetően simább és puhább lett a kezeléstől, halványultak az apró ráncok, hegek az arcomon, és nem utolsó sorban sikerült megszüntetni vele a hűvös időben az orrom körüli hámlást.

Az általam kedvelt Paula's Choice Resist Weekly Resurfacing Treatmentnek azonban van néhány hátránya: a teljesen folyékony állaga miatt nehezebben vihető fel (ha vattakorongot használok, akkor az a termék jelentős részét elnyeli), csak hetente ajánlott használni, ill. az erős koncentráció miatt időnként csípi a bőrt. Ezért gondoltam rá, hogy kipróbálok más megoldást is.

Skin Perfecting 8% AHA Gel Exfoliant egy olyan kémiai hámlasztó, amit naponta egy vagy két alkalommal lehet használni. Azt ígéri, hogy könnyű textúrájával hámlasztja a bőrt, így korrigálja az egyenetlen bőrszínt, elhalványítja a nap okozta foltokat, és simább, ragyogóbb bőrt eredményez. Segíti a bőr kollagén termelését és javítja a nedvességfelvevő képességét. Normál, száraz és kombinált, ill. nap által károsított bőrre ajánlott, hidratáló krém vagy szérum alatt is viselhető. Illatanyag és színezék mentes. Tisztítás és tonizálás után ajánlott használni, elkerülve a szemet és az ajkakat. Nappalra min. SPF 25 fényvédős hidratáló krém alá ajánlott.

Az a helyzet, hogy nagyon elégedett vagyok ezzel a termékkel, mert már egy használat után is sokkal simább és puhább lett tőle a bőröm. Néhány napos használat után pedig egészen látványos az eredmény, simultak az apró ráncok, hegek. A hatása érthető módon nem annyira áttörő, mint a 10%-os treatmentnek, de nagyon jó és minden nap lehet használni! 

Folyékony gél állagú, és bár ez is elég híg, sokkal könnyebb felvinni, mint a 10%-os treatmentet. Mindennapos használat mellett sem érzem azt, hogy túl sok lenne. Este szoktam felvinni a hidratáló krémem alá és reggelre sima és puha lesz a bőröm. Felvitelkor egy picit ragad, de nagyon hamar beszívódik és utána már nem hagy ragacsos érzetet. Nem okozott semmilyen irritációt, még felvitel után sem csíp egyáltalán, és nem szárítja a bőrömet, ill. pattanásokat sem okoz. Teljesen elégedett vagyok vele.

Skin Perfecting 8% AHA Gel Exfoliant 7.990 Ft-ba kerül a hazai Paula's Choice webshopban, ami nem olcsó, de szerintem megéri rá befektetni.

A terméket a saját pénzemből vásároltam, a poszt az elfogulatlan véleményemet tükrözi.

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása