Smink & Makeup

TESZT: Végre kipróbáltuk a TEMPTU AIRbrush sminket!

2015. március 27. spacegirl

temptu_doboz_1.jpg

Néhány évvel ezelőtt, amikor Amerikában jártam, két olyan szerkezetet is láttam, amire nagyon fájt a fogam: az egyik a Clarisonic arctisztítója volt (teszt ITT), a másik pedig a Temptu airbrush sminkje. Örömmel jelentem, hogy végre az utóbbi is (könnyebben) elérhetővé vált itthon, ugyanis a Spalazzomed már nemcsak a professzionális, hanem az otthoni használatra szánt változatot is forgalmazza.

De mi is az az airbrush sminktechnika?

Az airbrush technika lényege, hogy a folyékony állagú sminket egy szórópisztoly segítségével visszük fel a bőrre. A szivacsos vagy ecsetes felvitellel szemben ez egyrészt higiénikusabb megoldás, másrészt egyenletesebb és természetesebb fedést biztosít. Arról már nem is beszélve, hogy mennyire tartós, így különösen ajánlott például menyasszonyi sminkek esetében. Az airbrush smink elkészítése pedig gyors és könnyen elsajátítható.

Bár az airbrush technikáról leggyakrabban az alapozás jut az eszünkbe, a Temptu termékei ennél jóval szélesebb palettán mozognak: pirosítók, highlighterek, bronzosítók, szemhéjfestékek, szemöldökfestékek és testbarnítók egyaránt találhatók a kínálatban. 

A festékek tiszta, természetes pigmenteket tartalmaznak, nincsen bennük illatanyag, így nem allergizálnak, nem tömítik el a pórusokat, az érzékeny vagy problémás bőrű hölgyeknek is kitűnő megoldást nyújtanak. Mindenhol alkalmazhatók: arcon, nyakon, dekoltázson, kezeken, lábakon, ott ahol, csak szükséges. A Temptu sminkek remekül kombinálhatók a már megszokott, jól bevált sminkmódszerekkel.

A TEMPTU AIRbrush Makeup System 2.0

temptu_tok_1.jpg

Én a Temptu otthoni felhasználásra szánt készülékét próbáltam ki, amely egy alapozó patront is tartalmaz, illetve kaptam külön egy pirosítót is. A szetthez tartozik egy átlátszó neszeszer, amiben praktikusan lehet tárolni a készüléket és a tartozékait.

temptu_gep_1.jpg

A szett tartalma: kompresszor, szórófej, szórófej tartó, cső, adapter, alapozó (a pirosítót külön lehet megvenni), felhasználói kézikönyv

Amint láthatjátok, a szett igényesen néz ki, minőségi benyomást kelt. Az összerakása nagyon egyszerű, bárki elboldogul vele. Először is le kell tenni a kompresszort egy sima felületre és a szabályozót három órára állítani. Ezután a csővel összekötjük a kompresszort és a pisztolyt, majd az adapterrel áram alá helyezzük a készüléket. 

temptu_patronok_1.jpg

Temptu patronok: pirosító (Nude Pink, 8,2 ml) és alapozó (Ivory, 12 ml)

Ezután jöhet a patron, amit szeretnénk használni. Miután eltávolítottuk a védőfóliákat, jól felrázzuk a későbbi egyenletes színhatás érdekében. Eltávolítjuk a króm kupakot, majd az átlátszó részt meghúzzuk úgy, hogy a patron hegye felfelé néz (ezzel bénázok a lenti videóban, persze rosszul tartva a patront), majd kinyitjuk a kis kupakot. A patront a pisztolyra illesztjük. (Ha befejeztük a használatot, akkor a pisztoly oldalán lévő gomb megnyomásával tudjuk levenni a patront, és be kell zárunk a kis kupakot is.) A króm kupak egyébként a pirosító esetében teljesen jól zár, sajnos azonban az alapozóról lejár.

temptu_osszerakva_1.jpg

Így néz ki összeszerelve

A Spalazzomed az alapozók közül négy színt (Ivory, Warm Ivory, Sand, Beige), a pirosítók közül pedig két színt (Nude pink, Pale pink) forgalmaz itthon. Én a legvilágosabb árnyalatokat választottam, amik pont illenek a bőrszínemhez.

Hogyan kell használni?

Értelemszerűen sminkelés előtt megtisztítjuk és hidratáljuk a bőrt, majd először az alapozót visszük fel, utána a pirosítót. A pirosító egyébként az ajkakon is használható.

  1. Megnyomjuk a kompresszor tetején található bekapcsoló gombot, így a gép elkezd levegőt fújni. (Ez elég hangos egyébként, így az nem lesz népszerű, aki reggel az alvó párjával egy szobában szeretne vele sminkelni.)
  2. Három órára állítjuk a szabályozót, ami ideális mind az alapozó, mind a pirosító felviteléhez. (Szem és száj festésénél, illetve bőrhibák korrekciójánál tizenkét órára kell állítani a szabályozót, míg nagyobb testfelületek - láb, kar, dekoltázs - kilenc órára.)
  3. A szórófejet 10-15 cm-re tartjuk az arcunktól, úgy hogy a hegy kissé lefelé nézzen. Ha ennél közelebb visszük az arcunkhoz, az foltos, egyenetlen, nedves hatású felvitelt eredményezhet.
  4. Óvatosan meghúzzuk a ravaszt és körkörös mozdulatokkal felvisszük a festéket az arcunkra. Ha erősebben húzzuk a ravaszt, akkor a szerkezet több festéket adagol, de ezzel érdemes csínján bánni.
  5. A festékből vékony rétegeket viszünk fel a kívánt fedés eléréséig. És kész is!

Hogyan teljesít a gyakorlatban?

Az kell mondanom, hogy a Temptu használata nagyon egyszerű, persze az elején ki kell tapasztalni, hogy milyen távol tartsuk az arcunktól a szórófejet, illetve mennyire húzzuk meg a ravaszt. Az első gondolatom az volt, hogy vajon hogy nem fogom vele telefújni a szememet, de a gyakorlatban ez egyáltalán nem okozott problémát, nem került festék a szemembe. Előfordult, hogy valahova a kelleténél egy kicsit több festéket vittem fel, ott az ujjammal finoman "eltapogattam" a felesleget. (Ecsettel rámenni nyilván nem érdemes, mert akkor máris oda az airbrush hatás és technika előnye...) Ha nem adagolunk festéket, akkor a fejen átáramló levegővel száríthatjuk is a sminkünket.

A hatásával nagyon elégedett vagyok, de kellett neki néhány perc, hogy igazán szépen rásimuljon az arcomra. Egyenletes bőrképet eredményez úgy, hogy nincsen maszk hatása. A finish-e félmatt, így a matt hatás kedvelői bizonyára púderért nyúlnak majd utána. Mindenképpen érdemes megvárni, míg teljesen megszárad mielőtt púdereznénk. Nem igényel fixálást egyébként, szépen a helyén marad púder nélkül is, nagyon tartós a hatása.

temptu_ingrid_arc.jpg

Az egyetlen hátránya az ára, ami sajnos elég húzós, a kezdő szettet 69.750 Ft-ért lehet megvásárolni április 1-jétől. Addig is előrendelés lehetséges. Mindennapi használat mellett állítólag 4-5 hétig tartanak az alapozó patronok, utána értelemszerűen újat kell vásárolni. Az alapozó bevezető ára 14.940 Ft, míg a pirosítóé 9.900 Ft.

Ja, és négy év kihagyás után csináltam nektek hozzá egy videót is :)

Egyébként március 29-én vasárnap 10:35-kor a Viasat3 Trendközelben című műsorában is láthatjátok a Temptu-t, az utolsó anyag fog szólni a szórópisztolyos sminkelésről.

Nektek hogy tetszik a TEMPTU AIRbrush?

A terméket a Spalazzomedtől kaptuk tesztelésre, de ez a véleményünket nem befolyásolja.

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása