Smink & Makeup

Csigabiga gyere ki! Újítsd meg a bőröm ide kint!

2015. május 01. Katushka

Óriási sziporka vagyok ezzel a frappáns címmel :D De most nem is ez a lényeg... Biztos sokan hallottatok már az új csodaszerről a csiga gélről. Én először egy tv reklámban találkoztam vele, ahol arról zengtek ódákat, hogy milyen jó is ez a gél, mert olyan anyagot tartalmaz, amivel a csiga a csigaházát is renoválja sérülés esetén, így ezzel a metódussal a bőrünk is javulhat. Mivel nem igen hiszek a teleshoppos reklámoknak, így nem igazán foglalkoztatott a téma. Viszont pár hete jelezte nekem a Dr. Organic natúrkozmetikai termékeket gyártó cég, hogy bizony ők elhozták kishazánkba A csigagélt. Nagyon megörültem és reméltem, hogy majd ki is próbálhatom, mivel van pár olyan hiba a bőrömön, amit nem árt eltüntetni, kezelni.

csigak_shutterstock_93931171.jpg

De mi is ez a csigagél? A közönséges éti csigának köszönhetjük a natúrkozmetikai piacon is teret hódító világújdonságot, a csigagélt. Nem is gondolnánk, hogy ez a csigafaj mintegy 600 millió éve él a földön, hiszen a testét védő és a bőrsérülések gyógyulását elősegítő váladékának köszönhetően mindig is jól tűrte a szélsőséges környezeti viszonyokat. A kozmetikai ipar új alapanyaga azonban nem azonos azzal a mindannyiunk által ismert nyálkával, amit a csiga választ ki a mozgása során, hiszen az főként vízből áll, és nincs biológiai funkciója; elsősorban az előrejutását biztosítja. Az éti csiga védekezés céljából kiválasztott váladéka az, ami csodálatos összetevőkkel és hatással bír. Ez egy összetevőkben gazdag anyag, amely elősegíti, hogy az állat bőrét és házát ért sérülések gyorsabban gyógyuljanak. Hozzájárul a hőháztartás szabályozásához, és ahhoz, hogy az állat teste folyamatosan nedves maradjon. Csökkenti a külső behatások – főként baktériumok és gombák – okozta sérülések esélyét, és távol tartja a csigától a veszélyes rovarokat. A csiga váladékának előnyös tulajdonságait már a XVI. században Amroise Paré francia királyi sebész is felismerte, aki ezt javasolta a terhességi csíkok szülés utáni kezelésére. Később a XX. században, 1961-ben egy madridi klinikai onkológus, Dr. Abad Iglesias a sugárkezelések hatásainak vizsgálatakor találkozott először a csigagéllel. Felfedezte, hogy a csigák egy olyan anyagot választanak ki, ami elősegíti nemcsak saját, de a betegek bőrének gyógyulását is. Dr. Abad később az orosz kormány felkérésére sikeresen kezelte a csernobili atomkatasztrófa áldozatainak égési sérüléseit is. 1981-ben egy csigatenyésztéssel foglalkozó chilei farmer is felfigyelt arra, hogy a fia kézbőre egyre simábbá válik, és a ketrecekkel való foglalatosság közben szerzett apróbb sérülései meglepően gyorsan gyógyulnak.

dr_organic_bioaktiv_csigagel_termekcsalad.jpg

A csigagél különböző bőrtápláló anyagok komplex egyvelege. Olyan egyedülálló kozmetikai alapanyag, amely szintetikus módon, laboratóriumban nem alkotható meg. Egyik legfontosabb hatóanyaga az allantoin, amely hidratál, lággyá és rugalmassá teszi a bőrt, mindemellett nyugtató, védő hatással bír és felgyorsítja a sebgyógyulást. A csigagélben található fehérjék hozzájárulnak a bőr táplálásához,rugalmasságához, textúrájához és ragyogásához, ezt kiegészítve a csigagél A-, C- és E-vitaminjai antioxidáns és gyulladásgátló hatásúak. A különböző alfa-hidroxi-savak segítenek eltávolítani a bőr felső rétegéről az elöregedett, elhalt hámsejteket, ennek köszönhetően a bőr ragyogó és friss marad. A mukopoliszacharidok nagyszerűen hidratálnak, és védik a bőrt a külső behatásokkal szemben. A kollagén pedig a bőr öregedésének megállításában játszik létfontosságú szerepet csakúgy, mint a proteázok és az elasztin, valamint a termékek különleges hatóanyagának számító öregedésgátló hatással rendelkező Proteola.

A Müller Drogériákban idén tavasztól már kapható a Dr. Organic bioaktív csigagél termékcsaládja, amely egy csigagélből, egy arckrémből, egy arcápoló szérumból, valamint egy szemkörnyékápoló szérumból áll. A bioaktív csigagél hidratáló, nyugtató és öregedésgátló hatással bír, használata különösen nyáron kellemes, zselés textúrája következtében. Mindazok, akik szeretik a krémesebb állagot, azok választhatják a Dr. Organic csigagél arckrémjét is, ami egy hatékony mindennapi használatra ajánlott termék hidratáló, öregedésgátló, nyugtató és revitalizáló hatással. A szemkörnyékápoló eltünteti a szem körüli apró ráncokat, újjáépíti az itt található érzékeny bőrréteget. A arcápoló szérum könnyen behatol a bőrbe és zsíros érzet nélkül hidratálja és újjáépíti azt, a bőr ezáltal ragyogóvá válik.

Én a Face & Body rémet kaptam meg tesztelésre. Az biztos, hogy a  császármetszés miatt keletkezett visszafogott 15 centis heg halványítására fogom használni. Erről lehet nem fogok előtte-utána képet kitenni (talán érthető okok miatt), de az eredményéről egészen biztosan be fogok számolni!  

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása