Smink & Makeup

Szeretnél sokkal jobb képeket a Facebookra és Instára? Sony DSC-Qx30 Lens-style fényképezőgép TESZT

2015. október 08. spacegirl

sony_dsc-qx30.jpg

A hétköznapi fotózáshoz sokszor bőven megfelel a mobil kamerája, de vannak olyan helyzetek, amikor mégiscsak szeretnénk szebb és jobb képeket készíteni, netán közel hozni valami olyan témát, ami nagyon messze van. A Sony DSC-Qx30 Lens-style fényképezőgépe pontosan arról szól, hogy a mobilod (vagy akár tableted) egy nagy teljesítményű fényképezőgéppé válhasson, megtartva mindazokat az előnyöket, amit az jelent, hogy a mobilodra fényképezel: mindig elérhetők a képeid, könnyedén tudod őket szerkeszteni a telefonon és meg is tudod osztani a Facebookon vagy Instagramon, vagy akár emailben is el tudod küldeni őket.

A Sony DSC-Qx30 különlegessége a 30-szoros (!) optikai zoom, amivel a legtávolabbi témákat is közel hozhatod. Ez a zoom optikai SteadyShot funkcióval is kiegészül, ami abban segít, hogy ilyen esetben is éles maradjon a felvétel.

A követő autofókusz pedig lehetővé teszi, hogy ne csak álló, hanem mozgó témáról – például a kutyánkról vagy cicánkról – is remek képeket készíthessünk.

silver.jpg

Amikor Szilvi még kicsi volt, képek: Sony DSC-Qx30

A másik nagy előnye, hogy nem feltétlenül kell a mobilhoz csatlakoztatni, így gyakorlatilag bármilyen nézetből használhatjuk, és a mobilunk kijelzőjén követhetjük, hogy mi is lesz a képen. Szóval ha valamit felülről vagy alulról akarunk fotózni, akkor nem kell felmásznunk vagy lekúsznunk, könnyedén meg tudjuk ezt tenni ennek a szuper kis eszköznek a segítségével. Arról már nem is beszélve, ha szelfit vagy csoportképet akarunk készíteni, akkor a mobilunkról tudjuk vezérelni, és nem kell a fényképezőgép beállítójának lemaradni a képről vagy időzítéssel visszarohannia a kompozícióba, hogy rajta lehessen a képen (a gép állványra is feltehető). Többféle képarányt (hagyományos 3:2-es, 4:3-as 16:9-es, vagy 1:1 négyzet) használhatunk, tehát akár négyzet alakú képet is készíthetünk, ha pl. az Instagramra szeretnénk posztolni.

Mindezek mellett DSC-Qx30 fényképezőgép akár 10 képkocka/mp sebességű folyamatos felvételkészítést, és 20,4 megapixeles, részletgazdag képeket kínál (utóbbiakat micro SD kártyára menti, tehát nem fogja a telefonodat „betölteni”).

Mariazell, képek: Sony DSC-Qx30

A gép Exmor R® CMOS-érzékelő-je több fényt enged be minden képkockába, azaz gyenge fényviszonyok mellett, sötétben is használható (ez az első videóban is nagyon jól látszik). Nincs szükség vakura, amitől kifehérített arcokat, piros szemeket és harsány árnyékokat látunk a képeken.

A DSC-Qx30 Android és iOS okostelefonokhoz is csatlakoztatható, akár NFC vagy Wi-Fi kapcsolaton keresztül. A készülékekre csupán a PlayMemorie Mobile alkalmazást szükséges telepíteni.

A készülék ajánlott fogyasztói ára 96.599 Ft, ami elég húzós. Mivel én idén elkezdtem (kicsit :) komolyabban fényképezni, már csak tükörreflexes gépet használok, ezért igencsak jó áron szeretnék megválni tőle. Ha érdekel, akkor ITT találsz róla bővebb infót, de írhatsz a deborah.spacegirl(kukac)gmail.com címre is.

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása