Smink & Makeup

Pénteki castingokról a divatvilágba – magasabb fokozatba kapcsolt a White Model Management

2015. október 10. Katushka

Aki követi a blogot és a facebook oldalunkat, az láthatja, hogy egy ideje együtt dolgozom a White Modell Managemant-el. A legtöbb fotózásukon én sminkelem a lányokat. Nagyon szeretek a csapat tagja lenni, mert vér profik, kedvesek és nem mellesleg mindenkinek nagyon jó humora van! :) Most egy új ötlettel rukkoltak elő, ami szerintem sok lánynak nagyon izgalmas lehet, még akkor is, ha eddig kételkedtek önmagukban :)

fotorcreated_11.jpg

A kialakított nemzetközi együttműködések révén az általuk képviselt lányok a világ számos pontján juthatnak profi szerződéshez, ráadásul a lehetőség bárki előtt nyitva áll, hiszen a White Model Management mostantól minden pénteken castingot tart. 

A divatvilág iránt csak érdeklődő fiatalok számos féligazsággal és téves információval vágnak neki – vagy éppen rettennek el – a kifutók világába vezető útnak. Az egyik ezek közül, hogy a modelleknél létezik egy írott – vagy íratlan – sztenderd, aminek meg kell felelni, különben eleve reménytelen bekerülni ebbe a csillogó, csodás világba. Valójában ez nem teljesen igaz, hiszen a modellekkel kapcsolatos elvárások akár országonként is különbözhetnek, és nem egy esetben egy olasz tervező vagy fotós egészen más karaktereket keres, mint hazai kollégái. Persze nem könnyű itthonról tisztába kerülni a kívánt paraméterekkel, így marad a tanácstalanság vagy egy professzionális ügynökség, nemzetközi kapcsolatokkal.

fotorcreated2.jpg

„Az idei nyár és a közelmúlt komoly munkával telt, de mára elmondhatjuk, hogy a White Model Management a számos nemzetközi modellügynökséggel áll munkakapcsolatban. A divatvilágban otthonosan mozgó érdeklődőknek elég, ha megemlítem a Joy Models vagy éppen a Monster ügynökségeket Milánóból, de emellett vannak már kapcsolataink Tokióban, Miamiban, Hamburgban, Münchenben, Isztambulban, Hong Kongban, Szingapúrban és Malajziában is. Ezek a szerződések kétoldalú modelláramlást tesznek lehetővé, vagyis könnyen lehetséges, hogy egy szögletes, karakteres vagy ellenkezőleg, egy babaarcú fiatal besétál egy pénteki castingunkra és egy külföldi, akár távol-keleti ügynökségnek tudjuk kiajánlani. Ebből is jól látszik, hogy az igények országonként jelentősen eltérőek lehetnek. Természetesen ezzel a munkakapcsolatunk nem szakad meg, hiszen a White Model Management mindenben segíti a modellek szakmai életét” – mondta Sápi Marcell, a White Model Management ügynökség vezetője.

Márpedig az igények országonként nagyban változhatnak! Az egyik példa kiválóan rávilágít a fentebb említett féligazságok közül a másodikra. Ki ne hallotta volna még, hogy 175 cm magasság alatt felesleges modellálmokat szövögetni? Nos, ez sem teljesen igaz, annak ellenére, hogy Európában valóban ez az elvárás. „Japánban/Ázsiában nem baj a 172 cm alatti magasság, azonban a babaarc, a kislányos külső, a természetesség a nagyon fontos! Éppen ezért a pénteki castingjainkra várunk 172-175 cm közötti lányokat is”. Ez utóbbi – a pénteki casting – szintén újdonság a White Model Management történetében. Az ügynökség ugyanis bevezette, hogy mostantól péntekenként, délután 2 és 5 óra között nyílt castingot tartanak, melyre semmilyen előzetes regisztráció nem szükséges. (További információk az ügynökség facebook profilján olvashatóak). A lehetőség tehát adott, így – visszautalva a bevezetőben leírtakra – mostantól könnyen előfordulhat, hogy egy fiatal „beugrik” egy pénteki válogatásra és hamarosan a világ valamelyik csodás, egzotikus országában találja magát egy fotózáson.

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása