Smink & Makeup

Hogyan fixáljuk a sminkünket, ha kész?

2015. november 06. Katushka

A sminkelésben fontos, hogy ha elkészítettük a sminkünket, azt fixáljuk. Erre van több lehetőségünk is. Pl. púderrel (színezett vagy transzparens), vagy fixáló folyadékkal. Ebben a posztban most erre a megoldásra kaptok néhány tanácsot.

Én személy szerint jobban szeretem a púderes megoldást, mert az lényegesen egyszerűbb és gyorsabb. Választhatunk színezett fixáló púdert pl. Mac - Blot Powder. Ebből van több árnyalat is, tehát mindenki megtalálhatja a saját bőrszínéhez illőt. Ez egy préselt állagú púder.

773602005307.jpg

Erre a célra van a MAC-nek egy másik nagyon jó terméke, a Mineralize Skinfinish Natural, ami szintén több színben kapható, hasonló hatást érhetünk el vele.

773602111558.jpg

Fontos hogy ne keveredjünk meg, mert a MAC-nek van egy olyan termékcsaládja is aminek a neve: Mineralize Skinfinish. Ez már nem a klasszikus értelemben vett mattító finish, mert ez már tartalmaz selyem fényű pigmenteket. Ez a termék viszont tökéletes pl. highlighter-nek, de erről majd legközelebb :)

Használhatunk transzparens púdert is. Én pl. teljesen elkötelezett használója vagyok az Kryolan Transparent fixáló púderének. Ennek állaga por. Sokan tartanak tőle, mert meg kell szokni a használatát. Én ezt a terméket jobban szeretem felvinni ecsettel, mint szivaccsal, mert ecsettel még vékonyabb fedést érhetünk el, nem lesz poros hatású a sminkünk.

krytrans.jpg

De a lehetőségeknek még mindig nincs vége. Használhatunk fixáló folyadékot, amit a kész sminkre permetezve tartósabbá varázsolhatunk. Erre a célra a MAC Fix+ termékét tudom ajánlani. Itt érdemes tudni, hogy nem lesz matt a finish, hanem egy természetes, üde fényt kap a bőrünk.

mac_fix.jpg

Szinte minden sminkgyártó cégnek van valamilyen típusú fixáló terméke, akár színezett, transzparens, por, vagy folyékony állagú. Itt is ajánlatos tesztelni, mert vannak olyan emberek, bőrtípusok, akiknek egyes termékek beülhetnek a kisebb redőkbe, ráncocskákba, és ezzel egy nagyon visszatetsző hatást érünk el, nem lesz szép a végeredmény! Azt sem szabad elfeledni, hogy az ilyen jellegű termékek nem fednek! Tehát ha magában használjuk ne várjunk csodát, ezzel csak mattitani tudunk!

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása