Smink & Makeup

Túlzottan fénylő bőr

2015. november 15. Katushka

Amikor reggel kilépünk az ajtón tökéletes sminkben, akkor gondolnunk kell arra, hogy minden eshetőségre fel legyünk készülve. Mire is gondolok ezzel? Még egy jól elkészített sminket is egy nap legalább egyszer meg kell igazítani, bárki bármit mond. Én még nem találkoztam, olyan hosszan tartó termékkel, amit ne kellett volna 5-6 óra múlva korrigálni. De nincs is ezzel baj, mivel a bőrünk lélegzik, ez teljesen természetes. Ilyenkor észrevesszük, hogy pl. a bőrünk kicsit jobban fénylik, főleg a "T" zónában. Van akit ez nem zavar, viszont engem mindennél jobban. Az évek során megtaláltam a tökéletes megoldást erre a helyzetre is :)

glowing-skin.png

Az egész nem kerül többe, mint pár perc, és a sminkünket gyorsan és egyszerűen újjá varázsolhatjuk. Nincs másra szükségünk, mint egy mattító púderre és/vagy egy speciális kis lapocskára.

1. Fogjunk egy blot lapocskát. pl: MAC Blot Film, vagy a Hollywood Fashion Oil Blotting Sheets, vagy a NYX, Bobbi Brown, stb. lapocskái közül egyet és ezzel lágy, nyomkodó mozdulatokkal menjünk végig az arcon. Ez a felesleget nagyon szépen leszedi, szinte teljesen matt lesz a bőrünk.

mac-blot-film.jpg

2. A tökéletesség érdekében ezt követően használjunk egy fixáló blot púder. Nem kell sok belőle, mert a nagyját a papírlapocska már elvégezte, ezzel csak tökéletesítjük a matt hatást és még tartósabb tesszük a sminkünket.

773602005307.jpgEzzel a rövid folyamattal tényleg olyan lesz a sminkünk, mintha most léptünk volna ki a fürdőszobából sminkelés után :)

 

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása