Smink & Makeup

5 jótanács téli sminkeléshez

2015. november 28. Katushka

Minden évszakhoz más-más sminktanácsok dukálnak. Télen is figyelni kell a káros sugarakra, illetve arra, hogy a fokozott hideg miatt szegény bőrünk sokkal jobban ki van téve mindenféle ártalomnak, mint a többi évszakban. Most ehhez jöjjön 5 rövid tanács, amire könnyű odafigyelni, mégis sokan elfeledkeznek róla.

181757.jpg

Használj hidratálós alapozót

Hideg időben a bőr még inkább hajlamos a kiszáradásra. Épp ezért nem árt beszerezni egy olyan alapozót, ami ennek a kritériumnak megfelel. Nem érdemes spórolni rajta, de persze nem is kell több tízezer forintért bevásárolni :)  Ha gyengébb minőségű alapozót használunk, azzal lehet többet ártunk, mint használunk szegény bőrünknek. És igaz, hogy a nap nem mindig látható az égen, de attól még bizony a káros sugarak elérik a bőrünket. Így aztán fontos, hogy a téli alapozónk is tartalmazzon bőven fényvédő faktort. 

Ne feledkezz meg az előhidratálásról

Nem mindig elég a hidratálós alapozó. Nem árt előhidratálni a bőrt. Ehhez használhatunk erre alkalmas krémet vagy primert. Én jobban szeretem a primereket, mert ezek nemcsak előhidratálják a bőrt, de a sminket is tartósabbá teszik.

Válts porpúderről krémes pirosítóra

Amennyiben lehet, kerüljük télen a por alapú termékeket, mert ha nem tartalmaznak hidratálót, akkor ezek is szárítják a bőrt. Sokkal jobb ilyenkor krémes alapú termékeket használni pirosításhoz is. 

Használjunk krémes állagú szemhéjfestékeket

Még mindig arra buzdítalak, hogy a por állagú termékeidet pár hónapra cseréld le krémesre. Ez igaz a szemhéjfestékre is. Ma már nagyon sokféle krémes szemhéjfestéket találtok a drogériák polcain, úgyhogy tudtok válogatni. Télen a hidegben ezek kicsit jobban viselkednek a szemen, mint a por állagúak és tartósabbak is. Persze ne dobáljátok ki a megszokott szemfestékeket, mert a krémes festékre felkerülhet, de napközben inkább csak magukban használjátok őket. 

Használj magas hidratálótartalmú szájfényt vagy rúzst

Ígérem ez az utolsó, hogy leírom, hogy a hideg szárítja a bőrt :) Ahogyan az arcunkat, úgy a szánkat is csodálatosan ki tudja szárítani és rettenetesen néz ki, amikor a száj kicserepesedik, kisebesedik. Már nagyon sok márka kínál hidratálós rúzsokat, de még jobb, ha színezett hidratálós szájfényeket választotok. Ezek a legjobb választások a hideg napokra. 

Forrás: makeup.com

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása