Smink & Makeup

Mi az a strobing? Mi a lényege? Gordon Espinet, a MAC sminkmestere elmondja

2015. december 01. Katushka

A strobing nem új dolog, de az elmúlt 1-2 évben lett igazán felkapva. A technika lényege, hogy játszunk a fénnyel. Az alapja az árnyékolás és a highlighter használata, a megfelelő helyeken és a megfelelő mértékben. A M∙A∙C Cosmetics volt az első szépségmárka, mely bemutatta a Strobe Cream-et, amivel 2000-ben trended teremtett. 

strobecream_300.jpg

És például hogy érdemes használni?

Alapnak keverj össze Strobe Cream-et alapozóval, vidd fel a kiemelendő területekre, utána pedig a következő termékeket használd, hogy tökéletes legyen a végeredmény 

  • Világos bőrtónus - Luna Cream Color Base és Lightscapde Mineralized Skinfinish
  • Közepes bőrtónus - Bronze Cream Color Base és Golden Glow Mineralized Skinfinish
  • Sötét bőrtónus – Bronze Cream Color base és Cheeky Bronze Mineralized Skinfinish

Milyen előnyei vannak a Strobe Cream-nek?

Ez a termék egy szuper gyors-segély a fáradt fakó bőrnek, hidratáló és frissítő növényi kivonatokkal, hatalmas dózisú zöld teával, ragyogást növelő komponenssekkel. A Strobe Cream fényvisszaverődő gyöngy részecskéket és antioxidánsokat tartalmaz amelyeknek köszönhetően simább és tisztább lesz a bőr, valamint ragyogó és hidratált.

Mi lehet az oka annak, hogy a “strobing” trend most került csak be a köztudatba, ugyanakkor a M∙A∙C eredetileg már 2000-ben piacra dobta?

A mostani kontúr-őrületben sok vásárló keresi annak a lehetőségét, hogyan érhetné el a kontúrált végeredményt egy egyszerűsített sminkelési rutinna. A Strobing egy egyszerű és hatásos módja annak, hogy az arc kiemelkedő részeit hogyan lehetne megvilágosítani. A M∙A∙C Cosmetics Strobe Cream segítségével rétegenként fel tudjuk építeni a sminkünket, egészen a finom, lágy hatástól a drámai, erőteljes hatásig.

Hogyan ajánlod a Strobe Cream applikálását? Ujjal, ecsettel vagy pedig sminkszivaccsal?

Legjobb ha az ujjad hegyével viszed fel a bőrre vagy ecssettel, mint pl. a M∙A∙C Cosmetics 188 Small Duo Fibre Face Brush ecset, így még pontosabb lesz az applikáció. Először egy kis réteget kenj fel, várj 10 másodpercet, hogy a bőrbe beszívódjon a krém. Ezt a műveletet addig ismételd, amíg a kívánt mélységű ragyogást el nem éred.

mineralize_skinfinish-powder-global_glow-300.jpg

mineralize_skinfinish-powder-lightscape-300.jpg

És néhány gondolat, tanács a strobingról Gordon Espinet-től

Hogyan jellemeznéd a Strobe Krém összetevőit és hatását?

A Strobe Cream egy könnyű hidratáló ami egy különleges kagyló-kivonat segítségével csillogást varázsol és a legtöbb arcbőrre alkalmazható. Finom vagy akár intenzív hatás is elérhető a krém használatával, függően attól, hogy mennyi terméket viszel fel a bőrödre.

Hogyan ajánlod a Strobe krém applikálását? Ujjal, ecsettel vagy pedig sminkszivaccsal?

Az egyik legnagyszerúűb tulajdonsága a Strobe Krémnek a sokoldalúság. Közvetlenül a letisztított arcra is felviheted, vagy ahogy én szeretem használni száraz bőrre a hidratáló krém után. A sminkszivacsot nem ajánlom applikációhoz, mivel beszívná a terméket magába, ezért inkább újjal vagy ecsettel való felvitelt javaslok. Ha az alapozód előtt használod, a teljes bőrképedet ragyogóvá teszi, ha az alapozó után viszed fel akkor csak a kívánt területeket emeli ki az arcodon.

Van valamilyen egyedi módszer amivel előkészíthetjük a bőrt a Strobe kréme felvitele előtt?

Mely termékekkel párosítható legjobban ez a krém? A Strobe Cream a legtöbb Prep + Prime termékre applikálható, azonban nem ajánlom hogy más ragyogást fokozó termékkel együttesen legyen használva. A párban használt másik termék mindig matt vagy szatén legyen, a túl sok strobing túl sok, hivatlkodó csillogást eredményez.

Mondanál pár jól bevált trükköt a termék használatához?

A ragyogó összképhez egy pár csepp Strobe krémet keverek a folyékony alapozómba, de szeretem a terméket az alapozás után, Prep + Prime BB Beauty Balm SPF 35 felvitele után is használni az arc kiemelkedő részein, mint például az orrnyergen, a járomcsonton valamint a kulccsonton.

Véleményed szerint ez a termék alkalmas mindennapi vagy inkább csak alkalmi használatra?

A Strobe Cream tökéletes a mindennapi használatra is. Próbáld ki a természetes ragyogó hatását az alapozódba vagy az alapozás után történő applikációval.

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása