Smink & Makeup

Így készíthetsz otthon magadnak gél lakkos manikűrt

2015. december 09. Katushka

Őszintén bevallom, nem vagyok egy nagy körömlakkozós típus. Rengeteg körömlakkom van, de idő szűkében nem igen van rá időm... Viszont szeretem, amikor ápoltak és szépek a kezeim és persze színesek a körmeim. 3 hetente járom körmöshöz, ahol is mindig valami új színt próbálok ki gél lakk formájában, hogy tartós legyen. Viszont sajnos hajlamos vagyok a körmeim piszkálására, főleg ha ideges vagyok. A múltkor például az Éhezők viadalán "szétmarcangoltam" a körmeimet és ezt a gél lakk is megsínylette. Pár hete volt szerencsém kipróbálni egy otthoni gél lakk szettet, ami igencsak felkeltette az érdeklődésemet. Eddig azért nem próbáltam az itthoni gél lakkozással, holott már számos lehetőség a rendelkezésünkre áll, mert féltem, nehogy kárt tegyek a saját körmeimben a reszelgetés miatt. Azt gondoltam, hogy ezt jobb szakemberre bízni. Eddig ez az egy ilyen otthoni megoldás az, amit kipróbáltam. Lehet van hasonló jó, de én erről tudok most nyilatkozni. Ha van más márkával, termékkel kapcsolatban hasznos infótok, tanácsotok, akkor ne tartsátok magatokban! :)

dsc_0262.JPG

Szóval, pár hete én is ott lehettem a Diamond Nails blogger event-en, ahol is ezzel az otthoni gél lakk szettel ismerkedtünk meg. Alapos "fejtágítást" kaptunk, hogy miként is kell nekifogni egy otthoni gél lakk manikűrhöz.

Higiénia

Elmondták, hogy a lehető legfontosabb lépés a megfelelő higiénia betartása és az odafigyelés, mert ha kapkodunk, vagy nem tartjuk be a megfelelő sorrendet, akkor előfordulhat, hogy megfertőződik a köröm, aminek egészen ronda kimenetele is lehet. Viszont ha ezekre az egyszerű de fontos lépésekre odafigyelünk, nem lehet ilyen probléma. Mindenképp érdemes kezet mosni a művelet előtt, illetve kézfertőtlenítő folyadékot használni.

Előkészítés, reszelés

Az első lépés itt, hogy eltávolítsuk a körömágy elhalt részeit például egy narancsfa pálcával. Ehhez használhatunk bőrpuhító anyagokat, vagy egészen egyszerűen beáztathatjuk a kezünket. Amint felpuhult a bőr, toljuk fel a bőrt, így tisztává és szabaddá válik a körömfelület. Fontos, ha az áztatás mellett döntünk, akkor utána várjunk fél-egy órát, hogy teljesen megszáradjon a kezünk és a bőrünk, mert nedves körömmel nem igazán jó dolgozni!

dsc_0235.jpg

Azt talán mindenki tudja, hogy a gél lakkok és minden műkörmös alapanyag csakis megfelelően előkészített, felbolyhozott, zsírtalanított körömre kerülhet fel, különben nem fog megtapadni és ahelyett, hogy tartós lenne, pár nap alatt lepattog és kezdhetünk mindent elölről, vagy hajlamosak vagyunk a gyártót hibáztatni... A fertőtlenítés után tehát a körömfelület reszelése következik, amitől nem kell pánikba esni, habár tuti mindenkinek az az első parája, hogy szétreszeli a körmét és papírvékony lesz... Én is így voltam ezzel. De felvilágosítottak, hogy ez egyáltalán nem a szétreszelésről szól, hanem a körömlemez felső, zsír rétegének eltávolításáról. Szóval nem kell hosszú percekig reszelgetni a körmeinket a megfelelő felület eléréséhez. Ha van már gél lakk réteg a körmöm, akkor érdemes rámenni egy érdesebb reszelővel, mert azzal hatékonyabban lehet haladni. Vagy ha tényleg totál pánikban vagyunk, akkor használhatunk leoldó folyadékot, amit a körmöm kell hagyni pár percig, majd lekaparni a felázott lakkréteget. Amint elértünk a saját körömig, váltsunk egy lágyabb reszelőre (100/180), vagy bufferre, így nem károsítjuk a körömlemezt, csak azt a réteget távolítjuk el, amit feltétlenül kell. Azt is elmondták, hogy a körömreszelővel a köröm növekedésével párhuzamosan kell reszelni, nem pedig keresztbe oda-viszza. Kezeket fel, aki ezt tudta?! Így egy matt felületet kapunk. Ezután egy kis kefével portalanítsuk a körömfelületet és a környékét. 

dsc_0285.jpg

dsc_0289.jpg

dsc_0290.jpg

Prep

Ha alaposan előkészültünk, akkor mindenképp javasolt egy úgynevezett Nail Prep folyadék használata, mely arra szolgál, hogy elvonja a felesleges zsírt a köröm felső részéről, így még biztosabb lesz a tapadás. Ez egy ecsetes folyadék, amit úgy kell felvinni a körmökre, mintha kilakkoznánk azokat. 

dsc_0239_1.jpg

2in1, alap és fedő lakk

Ha megszárad a Prep, akkor jöhet az első, alap réteg, vékony rétegben. Ez egy átlátszó géllakk réteg, amit felvitel után meg kell lámpázni. Fontos, hogy megfelelő lámpát válasszunk. Nem kell szuper drága, de fontos a jó minőség. Sokáig csak UV lámpákat lehetett látni az üzletekben, de ezeket szépen lassan felváltja a korszerűbb led lámpa. Mivel nem nagy tételben fogunk körmözni, ezért elég egy kis lámpa, amit bárhova magunkkal vihetünk. Tehát ez alá a lámpa alá kell tenni a körmeinket 30 másodpercre. 

dsc_0254_2.jpg

dsc_0258.jpg

dsc_0295.jpg

dsc_0298.jpg

+1 hasznos infó a ledlámpa használatáról: Ha LED lámpát használsz, akkor elég a kötéshez 15-30 másodperc, ha viszont 18 wattos UV lámpát használsz, akkor oda kell 2-3 perc is. Tehát ezért is megéri a LED lámpa!

Színezett géllakk

Az alapra mehet fel a kiválasztott szín. Vannak olyan lakkok, melyek már egy rétegben is csodálatosan fednek, de előfordulhat, hogy kétszer is át kell vele kenni a körmöket. Ilyenkor minden réteget külön külön 30-30 másodpercig meg kell lámpázni. Ha véletlen "kimész a vonalból" lakkozáskor, akkor még a lámpázás előtt töröld le a felesleget!

dsc_0302.jpg

dsc_0303.jpg

dsc_0308.jpg

Gyűrűsujj két réteg - középső ujj egy réteg 

Fedő lakk

Ha megkötött a szín, akkor még mindig nem nyúlkálunk hozz a körmökhöz és nem nézegetjük, hogy vajon megszáradt e már a lakk... Sajnos erre is van példa... Szóval a színezés után egy rétegben fel kell vinni a 2in1 lakkot, ami lezárja a lakkréteget. Ezt is fél percig kell lámpázni. 

dsc_0309.jpg

Finish

Ha kész a fedőréteg is, akkor át kell törölni (nem szöszölős vattával!) pl. egy zsepivel, a körmöt egy cleanserrel, ami eltávolítja a felesleges, enyhén ragacsos réteget, ami minden zselés történet velejárója. Ezt a műveletet úgy kell végezni, mintha a körömlakkot mosnánk le a körmeinkről, csak nem kell sokszor áthúzni a körmön a vattát, elég egy-két mozdulattal.

dsc_0236.jpg

Ápolás

Ha kész vagyunk, akkor érdemes egy vékony ápoló olajréteggel bekenni a körömágyat, így szép és puha lesz a körmök környezete is. 

dsc_0313.jpg

Én ezzel a szettel maximálisan elégedett vagyok. Két hete van fent az eseményen készített géllakk a körmömön és semmi jele a kopásnak, vagy lepattogzásnak, pedig naponta többször mosogatok és nem kímélem a kezeimet... Árérték arányban pedig durván megéri, mert nem akciósan is csak 14 990 forint, de ha figyelitek az oldalt, akkor el lehet csípni jó kis akciókat! Ha jobban utánaszámolunk akár 10 műkörmös által elkészített szettnél már be is hozta az árát. 

Ha még ezek után is van kérdés, vagy némi bizonytalanság a rendszer használatával kapcsolatban, akkor a Diamond Nails oldalán élő chatben is tudnak segíteni, vagy hívjátok az oldalon található telefonszámokat, ahol is szakértők fognak válaszolni, minden témával kapcsolatos kérdésetekre.  

A terméket a Diamond Nails-től kaptuk tesztelésre, de ez a véleményünket nem befolyásolta!

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása