Smink & Makeup

Útmutató highlighterekhez - Melyiket is válasszuk?

2016. január 06. Katushka

Ha valaki igazán tökéletes sminket szeretne magának készíteni, akkor ne elégedjen meg egy szép szemsminkkel. Nagyon fontos az alapozás is. Ha alapozunk, akkor pedig szükség van árnyékolásra is, mert különben tónustalan, formátlan lesz az arc. A pirosító szintén nagyon fontos, mert ettől lesz életteli az arc. És ha már ennyi mindenre adunk, akkor nem szabad figyelmen kívül hagyni a highlightert sem. Ennek helyes használatáról már korábban írtunk, például ITT. Ettől lesz igazán szép, természetes, fiatalos és üde az arc. Ünnepekkor és partykon pedig főleg nem árt, ha picit csillogóbbra vesszük a figurát :). Most ahhoz kaptok pár tanácsot, hogy miként válasszatok magatoknak ideális állagú highlightert, mert ebből is van többféle.

hayden-panettiere-400a0507_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Púder alapú highlighter

Aki még gyakorlatlan, azoknak ajánljuk elsősorban. Ezzel a legkönnyebb bánni. Ezt a legkönnyebb felvinni és ha kicsit túlzásba estünk, akkor ezt a legkönnyebb tompítani is, mivel por állagú. Nem is kell hozzá más, mint egy vattakorong vagy egy zsepi. Ezzel óvatosan áttörölhetjük az érintett területet és így máris olyan lesz a végeredmény, amilyet szerettünk volna. Amikor valaki highlighterre gondol vagy azt keresi az üzletben, akkor sokszor elsiklik a figyelme a színesebb highlighterek felett, pedig bizony azok is ezt a célt szolgálják. Nyugodtan választhatunk picit színezettebb terméket, attól csak még izgalmasabb lesz a végeredmény. A lényeg, hogy ez a szín ne üssön el nagyon a bőr természetes színétől. És amire szintén kevesen gondolnak: nyugodtan használható a szemhéjfesték is highlighternek ha úgy tetszik és fordítva :) Nincs olyan szabály, hogy a szemhéjfestéket csakis a szemünkön lehet használni :) Felviteléhez használjunk pirosító ecsetet.

por highlighter.jpg

Folyékony állagú highlighter

A folyékony highlighterek talán a legtermészetesebb állagú kiemelők, de ezekkel sokkal könnyebb túlzásba esni. Amikor használjuk, először csak nagyon keveset nyomjunk ki és ha kell, akkor később vegyünk még fel, de mindig csak apránként haladjunk vele, mert különben úgy fogunk kinézni, mint egy diszkógömb. Először tehát egy kis mennyiséget oszlassunk el egy kis területen a kiemelni kívánt területen és ha kell még építeni, akkor ugyanezen az úton haladjunk tovább. A folyékony highlighter finishe egy kicsit nedvesebb hatást tud kölcsönözni, úgyhogy ha ez a célunk, akkor mindenképp ilyet válasszunk. Ha folyékony alapozót használunk és szeretnénk abba is egy kis ragyogást belecsempészni, akkor egészen nyugodtan keverhetjük az alapozót a highlightrerrel, csak itt is figyeljünk a mértékletességre! Ennek felvitelére használhatunk szintetikus ecsetet vagy az ujjbegyeinket, de ezzel lehet, hogy nem lesz olyan természetes és lágy a hatás, mint az ecsettel. Fontos, hogy ne egyből az arcra vigyük fel az anyagot, hanem előbb a kézfejünkre vagy az ecsetre.

folyékony highlighter.jpg

Krémes állagú highlighter

A krém állagú highlighter abszolút a haladó felhasználóknak ajánlott. Ez már jóval pigmentáltabb, koncentráltabb mint az előző két típus. Ennek is élénk, magasabb fénye van, mint a por állagúnak. A krémesebb állagú termékek tartósabbak, mint a por állagúak, de a felvitelnél tényleg oda kell figyelni. Itt sem ajánlott egyből az arcra felvinni a terméket. Először vagy az ujjunkra vigyük fel vagy az ecsetet húzzuk át rajta párszor. Egy igazi alapdarab lehet a MAC Strobe krém, amiról korábban kicsit részletesebben is olvashattatok már a blogon.

krémes highlighter.jpg

Forrás: makeup.com

Ti szoktatok highlightert használni? És ha igen, akkor milyen fajtát?

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása