Smink & Makeup

Teszt - Pupa arctisztító, sminkelmosó termékek

2016. március 03. Katushka

Nagyon sokáig kiálltam a sminklemosó kendők mellett, még akkor is ha a szempillaspirált nem mosta le maradéktalanul... Ez tudom gáz, de nagyon szerettem őket. Főleg a Balea-sat. Persze ilyenkor kellett mindig használnom egy plusz terméket, amivel megszabadulok a szempillaspirál maradványaitól. Viszont ezeknek a termékeknek a jó része elnehezítette a bőrömet, szempilláimat, így mindenképp le kellett még mosnom vízzel is. Lassan egy hónapja használok a PUPA erre a célra megalkotott termékeit.

dsc_0581.JPG

Először a hidratáló arctisztító tejjel próbálkoztam. Megmondom az igazat, nem nagyon szeretem az ilyen krémes arctisztítókat. Sőt, az olyan sminklemosási megoldásokat aminél vattát kell használni. Ezért preferáltam mindig is a tisztítókendőket. Ehhez a termékhez viszont elengedhetetlen, nyilván. A hatásfoka elég jó, mert oldalanként 2-2 vattakoronggal és mindegyiken egy kevés krémmel jól leszedi a sminket a bőrről. Viszont a szempillaspirált ez sem távolította el maradéktalanul. Kellemes az illata, jó az állaga és nem volt rossza a termék, de nem is lett nálam egy must have darab.  

dsc_0633.JPG

dsc_0634.JPG

Ebből kell általában még egy kör, tehát 2x2 vattakorong, de a krém mennyisége mind a kétszer ennyi

Ezután próbálkoztam az ultragyors olajos sminklemosó géllel. Korábban ilyen jellegű terméket még nem próbáltam, így csak az átlagos lemosó termékekkel tudom összehasonlítani. Az állaga egy folyékonyabb gél textúra. Kellemes az illata és nagyon kevés elég belőle. Eredetileg úgy kell használni, hogy a száraz bőrre fel kell vinni egy keveset, majd vízzel alaposan lemosni. Ez nálam így is történik azzal a kiegészítéssel, hogy felvitel után és bevizezem a Braun Face arctisztító keféjét és azzal szépen végigtisztítom az arcom. Így összekötöm a kellemeset a hasznossal. Az eredmény lenyűgözött, mert tökéletesen, 100%-ban eltávolított minden sminkmaradványt, amire például egy sima lemosó kendő nem volt képes. Ezt nem használom a szemere, arra van egy harmadik féle megoldás :)  

dsc_0631.JPG

dsc_0647.JPG

Bocsi a fejem miatt, de ez még a reggeli állapot... :)

A szemeimre a bifázisú sminklemosóját használom a Pupa-nak. Mivel két részből áll, ezért alaposan össze kell rázni használat előtt. Ezután jön két vattakorong, amit kicsit átitatok vele és 5-10 másodpercre ráteszem a szemeimre. Ezután pár enyhén dörzsölő mozdulattal áttörlöm a szemem vele, vagy a korong másik oldalával és volt nincs szempillaspirál. Elképesztően hatékony, gyors és annak ellenére hogy olajos, egyáltalán nem nehezíti el a szempilláimat vagy a szemkörnyékemet. Nincs szükség külön vizes öblítésre. Ezt a lemosót szoktam még használni, amikor tartós rúzst próbálok levakarni a számról. Hatékony és nem kell 4-5 korongot elhasználni, hogy megszabaduljak a színtől. Ami nem annyira tetszik benne, az a kiszerelése, vagyis az adagolója. Billenős kupakja van, amin egy kis lyukon át folyik ki a lemosó. De eddig még sosem sikerült úgy kinyomni a vattára, hogy ne folyjon le a kupak oldalán egy kevés a lemosóból. Ezt nagyon nem szeretem, nem csak ennél, egyik terméknél sem. (Ilyen pipa szoktam lenni még pl a MAC ecsettisztító adagolójára is...). Az illata kellemes, nem túl erős.

dsc_0640.JPG

dsc_0636.JPG

Ami dicséretre méltó mind a három termékben, hogy viszonylag nagy a kiszerelésük, ezért jó darabig hű társaink maradnak. Ez persze magában hordozza azt a negatívumot, hogy utazáskor ebben a formában nem tudjuk magunkkal vinni, de lehet venni kis flakonokat, amikbe secperc alatt átönthetjük és mehetnek be a neszeszerbe. ;) Ár-érték arányban szerintem nagyon jók, mert hatékonyak és igen nagy a kiszerelésük!

És persze miután végre megszabadult az arcom a napi sminkrétegtől, jöhet a hidratálás és mivel a lemosáskor kicsit átdörzsöltem az arctisztító kefémmel, így a vérkeringése is kicsit élénkebb lett, így még hatékonyabb általa a felszívódás. De ez már egy másik poszt anyaga lesz :)  

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása