Smink & Makeup

Praktikus sminktárolási tippek nemcsak utazáshoz

2016. március 18. Katushka

Senki sem szereti magával cipelni utazáskor, vagy akár nap mint nap a teljes menetfelszerelést, már ami a sminkeket illeti, köztük én se. Sokaknak megvannak az apró trükkök, hogy küszöböljék ki azt, hogy ne kelljen az alap darabokat magunkkal hurcolni egész nap, mint pl.: púder, alapozó, pirosító, szájfény.

6a0147e2456493970b0147e370a3f9970b-800wi.jpg

Valljuk meg, bármilyen hiperszuper sminktermékeket is használunk, napi egy smink felfrissítésre minimum szükség van. Én ezalatt az alapozást, az arc átpúderezését/mattítását és pirosítását értem, no meg a szájfény/rúzs javítását.

A szájfény nem foglal sok helyet, azt csak bedobjuk a táskába/neszeszerbe és kész. (Mondjuk nálam a táskám 1 hét után úgy néz ki, hogy szinte az összes rúzsom vagy szájfényem már a táskában van, mert minden nap mást használok, így mindegyik bekerül a batyuba, viszont ki nem veszem őket... :) )

Más tészta a púder, pirosító, alapozó kérdése. Itt azért már nagyobb és nehezebb kiszerelésekről van szó, ami megnehezíti akár a retikült, akár az utazótáskát. Ilyenkor érdemes bevetni pár nagyon egyszerű trükköt, hogy ne kelljen bepakolni egy egész üveg alapozót, pirosítót.

Az egyik megoldás, amit én előszeretettel használok is, az a fenti termékek kicsinyítése. Vagyis egy pici tégelybe átteszek alapozóból és púderből is, így máris sokkal kevesebb helyet foglalnak, a súlyukról nem is beszélve.

Coastal_Scents_Sifter_jars_tégely.jpg

(üresen)

Coastal_Scents_Sifter_jars_tégely2.jpg

(pl. púderrel tele)

530187_346912648719641_729618356_n.jpg

És ilyen amikor kiborítom a tégelyt is és magamat is... :D

Szintén nagyon praktikus megoldás, ha pl. kontaktlencse tartóba tesszük bele a fent felsorolt anyagokat. Az talán azért praktikusabb picit, mert annak két tartókája is van. Általában ezeket a kis tartókat a kontaktlencse folyadékhoz árulják, így aki vesz, az kap egy ilyet is. És ha mi magunk nem hordunk ilyen lencsét, akkor is biztos van olyan ismerősünk, akitől lehet egy ilyet kérni :)

TBDsurpreyes1.jpg

(thebeautydepartment.com)

Nektek milyen praktikáitok vannak a sminkek optimalizálására?

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása