Smink & Makeup

Friss tapasztalatok anyukától anyukáknak első baba esetén :) - 4. rész

2016. április 28. Katushka

Meglehetősen régen volt a blogon baba-mama poszt. Ez érthető, hiszen nem ez az oldal fő profilja, de ahogy múlnak az évek, egyre többünknél köszönt be a gyermekáldás, így egyre több hölgynél lesz aktuális a téma. A fiam most volt két éves, így van pár olyan dolog, ami az ő korához passzol, de akár kisebbeknek is nagyon hasznos lehet, arról nem is beszélve, hogy sok esetben a mi életünket is megkönnyítik ezek az eszközök. Most ezeket a kedvenceimet szeretném Veletek megosztani.  

12705607_10153903045019076_1663085812423763199_n.jpg

Babakocsi

Erről egy régebbi ilyen posztban olvashattatok, vagyis a Bergon Camarelo babakocsiról. Ezt a járgányt azóta is istenítem. Annak idején hosszú hónapokat áldoztam a tökéletes babakocsi felkutatására. Imádom azóta is és a fiam is, mert még mindig nagyon szeret benne utazni és kényelmes is. Egy hátránya van, hogy kicsit nehéz. De ez érthető mert szerintem ez a babakocsi a babakocsik Hammer-je. Na jó, azért simán lehet vele közlekedni, de egy BKV-zás mert nem olyan mókás vele. Sikerült meggyőznöm a férjemet, hogy vegyünk egy kisebb, könnyebb babakocsit. Ismét sok időt áldoztam a felkutatására, de sajnos ezennel befürödtem a döntésemmel. Az Espiro Energy sport járgánya mellett döntöttem, de két használat után visszavittem. A kerekei nem jól fordultak, nagyon nehéz volt két kézzel is irányítani, nem hogy egyel... Jó fejek voltak a boltban mert visszavették. Ekkorra a nővérem már vett maguknak egy Babyzen Yoyo tipusú babakocsit, amit akkor még csak külföldről lehetett beszerezni, de ha jól tudom, akkor már itthon is elérhető. Kipróbáltam és nekem nagyon megtetszett és úgy vettem észre, hogy Zétény is szívesen ül benne, így mi is vettünk egyet. Szó se róla, nem olcsó darab, de tényleg szuper. Nagyon könnyű, jól irányítható és egészen kicsire összecsukható és vállra akasztható. Ezzel már csont nélkül lehet BKV-zni. Pillanatok alatt kinyitható és összecsukható.

What are your plans for the weekend? �#fromwherebabyzenyoyostroll #babyzen #babyzenyoyo

A photo posted by BABYZEN Official - (@babyzenstrollers) on

Can you swing it? It's your turn! � #BABYZEN #BABYZENYOYO regram from @_kidsline_

A video posted by BABYZEN Official - (@babyzenstrollers) on

És ez a kinyitás, összecsukás dolog tényleg ennyi. Arról nem is beszélve, hogy még én is tök simán le és felviszem a lépcsőn a babakocsit gyerekestöl.

Orrszívó

Egyszer egy ismerősöm ajánlotta, hogy az orrsziporszit, amit egyébként porszívóra kell csatlakoztatni, szájjal szívja. Furán hangzott, de kipróbáltam és nekem is nagyon bejött a módszer. Így is tök jól ki lehetett szívni a nózit és mégse kellett előrántani a porszívót akár az éjszaka közepén. B tervnek vettünk egy Dr. Benny motoros orrszívót is, amit azóta a fiam már teljesen önállóan használ. Nagyon klasszul kiszívja az oda nem illő trutyit és egy feltöltéssel nagyon sokáig bírja. 

drbennyorrsz.jpg

Pelenka

Erről talán ahány anyuka, annyi vélemény. Én az első hónapokban elég sokféle pelust kipróbáltam a fiamon, de egy volt ami minden kritériumnak megfelelt és az a Pampers Premium Care volt. Anyukámnak volt egy korszakalkotó ötlete, ami lehet nem is a spanyol viasz volt, de nagyon sok kellemetlenségtől kímélt meg. Ez egészen pontosan az volt, hogy a pelus hátsó részén lévő végét picit hajtsam vissza, így 100-ból 98 alkalommal nem szalad a gyerek háta közepéig a fekália. :) Persze (ahogy mi hívjuk itthon) a foscunami és az armageddon néha ezen a trükkön is kifogott, de tényleg jó ötlet! Nemrég megújították ezt a pelust. Azért volt erre szükség, mert egy gyerek éjjel igen szép mennyiségű pisit tud termelni és gondolom ez más gyereknél is így van, a mennyiség legnagyobb része elől összpontosul, így szegénynek reggelre elől, a pelusnál van egy hatalmas bugyor, ami tuti hogy tök kényelmetlen. Az újításnak köszönhetően beépítettek "elvezető csatornákat", így ez a mennyiség szépen eloszlik a pelenka egész területén. 

pampers.jpg

A reklámokban mindig azt mondták, hogy nem lesz nedves a baba popsija ha jó a pelus. Valamiért nekem majdnem 1 évnek el kellett telnie, amire megnéztem, hogy valóban száraz e a feneke és tényleg az volt, holott a pelenka volt hogy fél kilót nyomott és csak pisi volt benne. Durva!

A másik pozitívum, bár ez abszolúte nem fontos, de talán mégis. Nagyon sokan kérdezték tőlem, már akkor is, amikor Zéti még csak 1 év körül volt, hogy már szobatiszta e. Nem is értettem a kérdést, de kiderült, hogy azért kérdezték meg, mert nem látszott a gyereken, hogy pelus van. Így feltételezem, hogy neki is kényelmes viselet, mert nem olyan ormótlan mint sok más pelenka.

Fürdés

A csúszásgátló szerintem a világ egyik legnagyobb találmánya! Szegény gyerek majdnem a nyakát törte azoknál a fürdéseknél, amikor nem volt letéve a csúszásgátló. Nem egy nagy dolog, de sokat segít szegények biztonsági érzetén. Én a Clevamama csúszásgátlóját választottam, mert ahoz ajándékba adtak egy térdeplőt, ami nagyon jó szolgálatot tesz. 

clevamama-csuszasgatlo-es-terdeloparna3098_964c8609b618ad788c99e831b0d0d402.jpg

Babaúszás

Összehaosnlítási alapom ugyan nincs, mert eddig csak egy helyen voltunk, de oda 1,5 éve járunk minden héten. Mi a Stilianos babauszit választottuk, mert sok jót olvastam róla és nem utolsó sorban nincs a világ végén hozzánk képest. Nagyon jól felszerelt uszi, nagyon jól felépített oktatási rendszerrel. Már 3-4 hónapos kortól lehet járni, mi fél éves kortól járunk. Szépen, fokozatosan hozzászoktatták a babákat a vízhez a merüléshez és már pár hónapja a konkrét úszás alapmozdulataival ismerkednek. Sőt, pár hete pár másodpercre el is engedjük őket, persze csak úszókarikával, hogy ismerkedjenek az önállú pancsi világával. Az én fiam imád merülni és ezt onnan tudom, hogy itthon is és az usziban is akkor is meríti a fejét hosszú másodpercekre, amikor nem is az a feladat :) Tényleg érdemes szerintem usziba járni, mert így megismeri a gyerek a nagy tömegű vizet, kialakul a vízbiztonsága. Mi a 16 hónapos gyereket gond nélkül mírítettük nyáron a Balcsiba és mikor kijöttünk a partra a bácsik, nénik hüledezve kérdezték, hogy: Jól láttuk? Lenyomta a gyereket a víz alá?! Becsülettel vállaltam, hogy igen és büszke voltam, mert a gyerek szemmel láthatóan élvezte a dolgot. Szemben azokkal a gyerekekkel, akik 1 éves korukban találkoznak először a vízzel és végigordítják a Balcsipancsit... Szóval mindenkit csak buzdítani tudok a babauszira! :)  

12036524_678804452220574_2235857827717187730_n.jpg

"Jófej" anyuka meghekkelte a képet :D Szerintem vicces!

Mesekönyvek

Egy 1,5-2 éves gyerek még nem igen tud végigülni egy nagyobb lélegzetvételű mesét este, viszont vannak kifejezetten ilyen kicsiknek való, 5 perces kis mesefüzetek, amiket az én fiam imád. Szerintem az esti mesélést érdemes ilyenekkel kezdeni, mert ezeket viszont simán végigülik a kicsik. Igaz elég tömören és röviden van leírva egy-egy story, de most még ez nem is baj. Az viszont mókás és a férjemmel igen jókat mulatunk, amikor egy-egy bakit észreveszünk.

img_3396.JPG

Keresd a képen Bagirát, a fekete párducot! :D

Online rendelés

Én legtöbbször pelenkát és bébiételt szoktam online rendelni. Mindig nagyobb tételben gondolkodom, mert tudom, hogy úgyis el fog fogyni. Pelenkát a mall.hu-ról szoktam rendelni, mert az ár összehasonlítások alapján itt a legolcsóbb. Bébiételt és egyéb baba dolgot, tisztítószert pedig a Rossmannból, olyankor, amikor a hírlevélbe látom, hogy az általam preferált termékekre akció van. Ez kb. 2 havonta szokott esedékes lenni. Ilyenkor nem nekem kell hazacipelni a bébiételt, a WC papírt, meg egy csomó mindent, ami nagy helyt foglal, vagy épp nehéz.

img_3124.JPG

Közösségek

Két olyan közössége találtam az elmúlt időszakban, ami nagyon tetszett. Az egyik a LaMome Mami fórum a facebookon. Itt tabuk nélkül kérdezhetnek egymástól az anyukák és folyamatos a baba ruha adok veszek. Én eddig bármit kérdeztem, nagyon hasznos válaszokat, visszajelzéseket kaptam. Itt nem a tökéletes anyák villognak, hanem igazi húsvér nők, akiknek igenis mindennapi gondjaik vannak, legyen szó etetésről, popsikiütésről, alvásról, vagy babakocsiról. A másik közösség amire nemrég bukkantam az az anyatalálka.hu. Itt a lakhelyedhez közel lakó anyukákat tudod megkeresni és azt is láthatod (persze ha kitöltötték), hogy mennyi idős a gyereke és hogy inkább a játszótéri bandázásokat preferálja, vagy a sétákat, stb. Én több nagyon kedves anyukával is megismerkedtem itt, mert igenis igénylem a felnőtt társaságot a hétköznapokban és jó érzés összetett mondatokat kapni válasznak, nem csak azt hallani, hogy anyaaa, bácsiii, vauvau... :) 

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása