Smink & Makeup

Melyik mire való? Szintetikus kabuki ecsetek

2016. november 06. Katushka

Az elmúlt hetekben többször is volt a Pink Pandán olyan ecset akció, amit azt gondolom, hogy kár lett volna kihagyni. Én még nyáron rendeltem egy ilyen készletet, ami nagyon jó döntésnek bizonyult. Épp ezért biztatlak Titeket is, ha ilyesmi ecsetek kellenek, akkor érdemes kihasználni az alkalmat! Én azóta rendeltem még egy kört belőle, mert pont akció volt, amolyan tartalék gyanánt :)

Elöljáróban annyit a szintetikus ecsetekről általánosságban, hogy elsősorban folyékony, vagy krémes állagú termékekhez javasolják. Azért jók ezek az ecsetek erre a célra, ellentétben a természetes szálú ecsetekkel, mert sokkal kevesebb festékanyagot szívnak magukba. Nagyon jók, mert nagyon tömött ecsetek, kényelmesen és precízen lehet velük dolgozni. Egyenletesen terülnek általuk a festékek, nem lesz csíkos a végeredmény. Akár magamat, akár mást sminkelek velük, mindig az a visszajelzés, hogy jő érzés, amikor ezzel dolgozom, mert picit masszírozó hatása is van a tömöttség miatt.

jessup_ecsetek.jpg

Beszámoztam az ecseteket, hogy külön külön is lássátok, mit mire lehet használni. Persze mindenki úgy használja őket, ahogy szeretné, vagy ahogy kézre esik, de én így használom őket.

  1. Kontúrozó, árnyékoló ecset
  2. Nagyfejű, hegyes ecset, jól használható a nehezen hozzáférhető helyeken, például szemzugban, vagy akár satírozhatunk is vele alsó szempillavonalban.
  3. Ferde, kerekített fejű kabuki ecset, szintén árnyékolásra használjuk, de szépen fel lehet vele hordani az alapozót, vagy a pirosítót. 
  4. Ferde, kerek fejű ecset, használható krémes szemhéjfesték felvitelére, eldolgozására, vagy korrektor felvitelére, például a szem alá.
  5. Kerek fejű kabuki ecset, használható árnyékoló eldolgozására, vagy alapozó felvitelére.
  6. Kerek fejű pufi ecset, használható krémes szemhéjfesték felvitelére, eldolgozására, vagy korrektor felvitelére, például a szem alá.
  7. Lapos kabuki ecset, tökéletes az alapozó felvitelére. Én csak erre használom.
  8. Lapos kisfejű ecset, alkalmas korrektor felvitelére, de szemre is használható.
  9. Ferde lapos kabuki ecset, nagyon jó az alapozó felvitelére, illetve highlighter eldolgozására. 
  10. Kisfejű ferde lapos ecset szintén nagyon jó, szem alatti területre felvinni a korrektort.

Árérték arányban nagyon jó választás, mert minőségét tekintve 5/5, mert jól és szépen lehet vele dolgozni. Egyáltalán nem hullajtja a szálait, sokszori mosás után sem. 

Általában 11 290 forint az ára, de ha akció van rá, akkor akár már 3-4 000 forintért is be lehet szerezni! 

 

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása