Smink & Makeup

#KeepItOn | Lépjünk fel az internet korlátozása ellen

2016. november 25. Katushka

2016. november 25. és december 7. között a Lush csatlakozik az Access Now szervezet #KeepItOn világkampányának következő szakaszához, hogy egyesült erővel küzdjenek az államilag elrendelt internetkorlátozások ellen. Világszerte ma jelenik meg a Lush boltokban és a Lush.com weboldalon az Error 404 fürdőbomba, mellyel az internet korlátozása ellen harcolunk. A vaníliakivonattól édes illatú fürdőbomba ára 1.590,- Ft. Dobd be a kád vizébe és nézd, ahogyan a gyönyörű, aranyszín külső réteg szertepezseg, és egy békés, kék tavacskát, no meg egy titkos üzenetet hagy maga után.

unnamed_6.jpg

A #KeepItOn kampány célja, hogy ennek a limitált kiadású terméknek a teljes profitját összegyűjtve 250 000 fontot juttasson egy Digitális Alapnak, mely a #KeepItOn kampányt támogatja a világ minden részén. Az alap az Access Now szervezethez kerül, és az internet ingyenességéért, szabadságáért és biztonságáért harcoló helyi aktivistákat felkérjük, hogy igényeljenek anyagi támogatást munkájukhoz.

Fürdő a szabadságért

A kormányok világszerte megpróbálják ellenőrzésük alatt tartani az állampolgárokat, és ezért tiltakozási hullámok, választások, sőt még az iskolai vizsgák ideján is gyakran arra utasítják az internetszolgáltatókat, hogy korlátozzák az internetelérést, különösen a közösségi médiához való hozzáférést. Ezeknek a kihagyásoknak a következében sérültek az emberi jogok, a vészhelyzet-elhárító szolgálatok nem tudták ellátni feladatukat, az újságírókat cenzúrázták és a vállalkozások – a nemzeti és a világgazdasághoz hasonlóan – rengeteg pénzt veszítettek.

unnamed_1_4.jpg

Az Access Now nevű, a digitális jogokért küzdő szervezet csak 2016-ban több mint 50 internet-lekapcsolást dokumentált. Az embereket elhallgattatták, ezért ideje, hogy felemeljük a szavunkat.

Ha titeket is felháborít ez a dolog és szeretnétek fellépni ellene, akkor írjátok alá a petíciót online

A #KeepItOn kampányról

Az Access Now megalapítása, 2009 óta küzd az internetkorlátozások ellen; azóta, hogy az iráni kormány a választási időszakban megszüntette az internethez való hozzáférést. A #KeepitOn koalíció közel 50 országban több mint 100 szervezetet fog össze, ezek minden szinten ellenállást fejtenek ki a korlátozások ellen – az ENSZ-ben, a nemzeti kormányok szintjén, és az olyan érintetteknél, mint a telekommunikációs cégek és a befektetők. 2016 júliusában az ENSZ Emberi Jogi Tanácsa egyértelműen elítélte az internet korlátozásait és a Global Network Initiative szervezeten keresztül a technológiai cégek is állást foglaltak ezek ellen. A világ legnagyobb technológiai szövetsége, a GSM Association határozott iránymutatást fogalmazott meg a szolgáltatást korlátozó utasításokkal kapcsolatban.

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása