Smink & Makeup

10+ 1 hajápolási tipp télre (X)

2016. december 01. Katushka

Beköszöntött a hideg, téli időjárás, ami bizony a hajkoronánkat sem kíméli. Ki ne ismerné az elektrosztatikus szálló haj problémáját vagy a téli, száraz, töredezett hajvégeket. Ráadásul a hajmosással és a vizes hajjal sem árt vigyázni, ha nem akarunk összeszedni egy jó kis megfázást! Egy biztos, télen jobban kell ügyelnünk a megfelelő hajápolásra, hogy elkerülhessük a tipikus téli frizuraproblémákat! Íme néhány tipp, amivel átvészelheted a telet és gyönyörű hajjal várhatod a melegebb időt.

argan-olajos-hajpakolas-szaraz-hajra.png

Sokan sajnos nem megfelelően mossák a hajukat, pedig ennek is megvan a megfelelő menete, amivel sokat segíthetünk a hajunk minőségén!

  1. Fésüld ki a hajadat hajmosás előtt! Mivel a vizes haj nagyon sérülékeny, fésüld ki még szárazon jó alaposan a hajadat.
  2. A hajmosással kezdj! A zuhanyzást a hajmosással kezdd, mert akkor amíg fürdesz, tud majd hatni a balzsam vagy a pakolás.
  3. Alaposan öblítsd ki langyos vízzel a hajadat! Ez fellazítja a koszt és olajat, valamint megnyitja a kutikulát a balzsam számára.
  4. A hajtőnél samponozz! Finom előre és hátra irányuló mozdulatokkal masszírozd a fejbőrödet, ne erős, körkörös mozdulatokkal, mert az összekócolhatja a hajat. A habot dolgozd el a végek felé, de ne dörzsöld a hajadat, mert - különösen a végeknél - megtörhet. Jó alaposan öblítsd le a sampont és samponozz még egyszer, ha szükséges.
  5. Nyomkodd ki a vizet, mielőtt balzsamozol! Ne balzsamozd be a hajtövet, mert könnyen elzsírosodhat a hajad. A balzsam sokkal jobban kifejti a hatását, ha néhány percig rajta hagyod a hajadon.
  6. Hűvös vízzel öblítsd ki a balzsamot! A hidegebb víz visszazárja a kutikulát, megköti a nedvességet és fényesebbé is teszi a hajat. Ne legyen a víz túl hideg, nehogy megfázzon a fejbőröd.
  7. Ne tépd és ne csavard turbánba! Mint említettük, a vizes haj nagyon sérülékeny, ezért ne dörzsöld erősen a törölközővel, minél kevesebbet fésüld nedvesen, és ne csavard fel - legalábbis néhány percnél hosszabb időre - turbánba.
  8. Ne mosd a hajadat naponta! Az ideális gyakoriság személyenként változik, így sajnos nincsen általános szabály. Ha már 1-2 nap alatt zsírosodik a hajad, akkor használj szárazsampont, hogy ne kelljen annyira gyakran mosnod. Ha a fejbőröd nem viszket és nincs szaga a hajadnak, akkor heti 1-2 alkalommal bőven elég megmosni.
  9. Így győzd le az elektrosztatikus hajszálakat! Nincs zavaróbb jelenség annál, amikor valahol kibújunk a sapkánkból, kabátunkból és a hajunk égnek áll, mert feltöltődött. A természetes anyagú ruhák-sapkák viselésével ez a hatás jelentősen csökkenthető. Fésülködéshez mindig használjunk vaddisznósörtés kefét, amivel megelőzhetjük ezt a jelenséget. Ezen túl hajmosásnál használjunk olyan kondicionálót, amit nem kell lemosni, hanem fennhagyható.

  10. Vegyél egy párásítót! A téli fűtési időszakban a lakások levegőjének páratartalma rendkívül alacsony lehet. Ez a száraz levegő nemcsak a hajnak, de a bőrnek és az egészségünknek sem tesz jót. Ha valaki ezzel a problémával szembesül, annak érdemes egy párásítót beszereznie, ma már nagyon jó minőségű hideg-párásítókat vásárolhatunk, amelyek észrevétlenül segítenek a problémán.

nevtelen_3.jpg

A Tricovel ünnepi ajánlatát keresd decemberben az Alma patikákban vagy az Internetpatika.hu oldalon!

 +1   Sokan nem szeretik a sapkákat, pedig télen, amikor tartósan nulla fok alatt van a hőmérséklet a  sapkák, kendők használata kötelező. Nedves hajjal soha ne menjünk szabad levegőre, fűtött helyen pedig mindig vegyük le a sapkát vagy kendőt a fejünkről.

A Tricovel tabletta étrend-kiegészítő. Nem szolgál betegség kezelésére, gyógyítására, megelőzésére. Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot.

A poszt a Tricovel forgalmazójának megbízásából készült!
Exeltis Magyarország Kft.
1011 Budapest, Fő u. 14-18.
Telefon: +36 1 275 0338; +36 1 275 0343
Fax: +36 1 275 3219
info.hu@exeltis.com
www.exeltis.hu

 

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása