Smink & Makeup

Amit a szérumokról tudni kell

2017. július 05. Katushka

A tisztítás és a hidratálás a legtöbbünk arcápolási rutinjának része, míg a szérumokat már némi misztéria övezi, már csak a magas árak és a textúrák sokfélesége miatt is.

img_0410.JPG

Mi is az a szérum? A szérumok koncentrált formában tartalmazzák az arcápolási hatóanyagokat, éppen ezért többnyire drágábbak, mint a hirdratálók. Általában valamilyen konkrét bőrproblémára ígérnek megoldást. A sűrű, folyékony állag biztosítja, hogy az erős aktív összetevők egy krémes textúrájú hidratálónál hatékonyabban jussanak be a bőrbe. 

Hogyan kell őket használni? Mivel a szérumok könnyűek és hatékonyan be tudnak jutni a bőrbe, az arctisztítás után és a hidratálás előtt kell őket használniAkár egynél több szérumot is használhatunk, ha nem találjuk meg egyben az összes számunkra fontos összetevőt, hatást. A szérumok reggel és este is alkalmazhatók.

Zsíros bőr esetén: A szérum remek választás zsíros bőrre, ugyanis a könnyebb állag nem hagy zsíros érzetet a bőrön. Olyan termékeket érdemes választani, amelyek glikolsavat (glycolic acid) vagy retinolt tartalmaznak, így segítenek kiegyenlíteni a bőr textúráját, felgyorsítják a sejtek megújulását és megakadályozzák a pórusok eltömődését. A C-vitamin szintén nagyszerű összetevő, ugyanis antioxidáns védelmet nyújt, mikozben csökkenti a pirosságot és gyulladást, ami gyakori velejárója a pattanásra hajlamos bőrnek.

Kombinált bőr esetén: Olyan szérumot keress, ami a te bőröddel kapcsolatos fő problémát kezeli. Nagyon sok formula van a piacon, amely enyhíti a sötét foltokat és hegeket, antioxidáns védelmet nyújt, simítja a bőrt, csökkenti a pirosságot stb. A szérumok igazi "titkos fegyverek" a bőr tökéletlenségeinek kezelésében.

Száraz bőr esetén: Ha a hidratálód alá szérumot viszel fel, az fokozza a hatást. Olyan szérumot keress, amely hidratáló összetevőket, pl. hialuronsavat tartalmaz, vagy a további táplálásért és vitaminokért választhatsz arcolajokat is.

Használtok valamilyen szérumot, mi a tapasztalatotok?

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása