Smink & Makeup

Klasszikusok: Lancome Hypnose

2012. január 10. spacegirl

A Lancome Hypnose spirálja azon kevés sminktermék közé tartozik, amelyről gyakorlatilag csak jót lehet olvasni. Ezért is döntöttem úgy, hogy beszerzem. A három árnyalat közül a Deep Black-et választottam, amely nevéhez híven egy mélyfekete szín.

A hivatalos leírás szerint a pilláknak hatszoros volument ad, keféjének köszönhetően a szempillák tövétől végéig vastagít, sűrít, formulájának hála nem kenődik, maszatolódik vagy csomósodik.

Ami a csomagolást illeti, elegáns, nőies formájú spirálról van szó, amelyet arany színű csík és felirat díszít. A kupak kattanásáról lehet tudni, hogy jól bezártuk, így teljesen nyugodt szívvel tehetjük el használat után. A keféje közepes méretű, jól el lehet vele érni a szem sarkában lévő rövidebb pillákat is.

Az állagát közepesen nedvesnek mondanám, de nem az a fajta, ami kissé összetapasztja és nagyon drámaivá teszi a pillákat. Gyorsan szárad, és tartja azt az ígéretet, hogy nem kenődik el (leglalábbis ha nem éri víz).

A gyakorlatban így teljesít:

1. előtte, 2. egy réteg, 3. két réteg

Látható, hogy szépen íveli és hosszabbítja a pillákat, de a volumenben én nem látok erőteljes, főleg nem hatszoros változást. (A Doll Eyes változatnál viszont erősebb a volumen növelése.) Egy rétegben szeretem használni, úgy kifejezetten természetes hatású, olyan, mintha gyönyörű, hosszú pillákkal születtünk volna. Két rétegben nekem egy nagyon kicsit már csomósodik, legfeljebb egy erős szemsmink esetén döntenék úgy, hogy több réteget vigyek fel.

A tartósságával nincs bajom, de mivel nem vízálló, ha könnyezik a szemem, akkor hajlamos a szemem alatt megjelenni. Irritációt nem okoz. (Ezt egyébként nem illatosították meg úgy, mint a Doll Eyes-t, olyan tipikus, nem túl erős "spirál szaga" van.)

Ami az árát illeti, itthon 8-9.000 Ft-ba kerül, ami már egészen horrorisztikus ár egy olyan terméktípusért, amit általában fél évig ajánlanak használni a gyártók. Én Amerikából szereztem be, ott 25 dollárba kerül (a jelenlegi horror árfolyamon számítva, adóval együtt kb. 6.600 Ft, régebben kb. 5.400 Ft). Ezt a spirált használom egyébként a leggyakrabban, így el tudom képzelni, hogy még a hazai áron is megveszem majd újra.

  • Termék: 5/5
  • Pigmentáltság: 5/5
  • Textúra: 5/5
  • Tartósság: 4/5
  • Felvitel: 5/5
  • Csomagolás: 5/5

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása