Smink & Makeup

Új ásványi sminkmárka Magyarországon: Jane Iredale Mineral Cosmetics

2012. július 07. spacegirl

Nagyon jó hangulatú sminkelésen és bemutatón jártunk Vicával a Madisonnál. Az esemény apropója az volt, hogy új márka érkezett a gyönyörű parfüméria polcaira, a Jane Iredale Mineral Cosmetics. Ebből az alkalomból Magyarországon járt a brand németországi képviselője és oktatási vezetője, Saskja Tornow, aki bemutatta a márkát és a termékeket, illetve egy gyönyörű sminket készített Vikinek (képek lejjebb!).

saskja.jpgSaskja Tornow

Jane Iredale, az 1994-ben alapított Iredale Mineral Cosmetics elnöke, elsőként honosította meg az ásványi kozmetikum fogalmát a szépségiparban. Ő volt az első, aki egy olyan dekorkozmetikai vonalat hozott létre, amely a bőrápolási előnyöket is magába foglalta. Jane akkor kapott ihletet, hogy a bőrre jótékonyan ható sminket alkosson, mikor a szórakoztatóiparban dolgozott és látta, ahogy a színésznők és a modellek folyamatosan küzdenek az általuk viselt többféle sminktermék bőrre káros hatásaival.

Jane Iredale Mineral Cosmetics nevéhez híven ásványi smink, amelynek részecskéi védőréteget alkotnak, melyek engedik lélegezni a bőrt, ugyanakkor távol tartják a környezet szennyező anyagait. Természetes fényvédő anyagaikkal védelmet nyújtanak az UVA és UVB sugarak ellen. Nem tömítik el a pórusokat, antiallergének és gyulladásgátló hatásúak, az érzékeny bőrűek számára is ajánlottak. Azt ígérik, hogy tökéletesen elfedik a pattanásokat, rozáceát, bőrpírt, illetve a kémiai hámlasztás és a lézeres kezelések után jelentkező tüneteket. Nem tartalmaznak parabént és talkumot, és természetesen nem tesztelték őket állatokon.

Ennek a márkának a célja nem a legújabb divatirányzatok követése, hanem a természetes szépség kiemelése és fokozása. (Az ismertebb márkák közül a Bobbi Brown filozófiája hasonló.)

A Jane Iredale dekorkozmetikumok egyik különlegessége, hogy számos termék egyszerre több funkciót is ellát. A primerük alá nem szükséges például hidratáló vagy szemkrém, az ásványi púderük pedig egyszerre alapozó, púder, korrektor és fényvédő. Számos olyan termék van, amely teljesen egyedi megjelenésű, és persze azonnal látszik rajta, hogy a prémium kategóriából való.

Íme néhány példa, hogy milyen szépségeket láttunk:

paletta1.jpgEye Steppes paletták

paletta2.jpgMy Steppes Makeup Kit

A bemutató alkalmával két smink készült, mindkettő tökéletesen megtestesítette a márka filozófiáját: természetes hatású, a saját szépséget kiemelő sminkek születtek. Nem próbálták megváltoztatni a viselőjüket, csupán tökéletesítették.

viki_smink.pngElőtte-utána

viki001.jpg

viki002.jpg

viki003.jpg

madison_sminkeles_001.jpg

madison_sminkeles_002.jpg

Maga a hely sem utolsó, a Madison Parfüméria, csak tátottam a számat, hogy mennyire igényes az egész.

mdison_lepcso.jpg

madison_kep.jpg

illatosito.jpgEnteriőr illatosítók

madison_parfum.jpgKülönleges parfümök

madison_koromlakkok.jpgDeborah Lippmann lakkok - csodaszép színekben pompáznak!

Búcsúzóul pedig egy nagyon klassz kis szettet kaptunk, amelyben a márka legjobb termékeit gyűjtötték össze. Ezt egy következő posztban mindenképp megmutatom nektek!

Használtok ásványi termékeket? Hogy tetszik nektek ez a márka?

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása