Smink & Makeup

Mi is az a beauty box?

2013. január 25. spacegirl

Be kell vallanom, hogy szeretek luxuskozmetikumokat használni. Lehet, hogy egy Gucci táskát nem engedhetek meg magamnak, de egy Gucci parfümöt igen. (Guilty!) Ezzel azt hiszem, elég sokan vagyunk így, és ezek a termékek hozzák el az egyébként elérhetetlen luxust a mindennapokba. Nincs rá ésszerű magyarázat, de egyszerűen jó érzéssel tölt el, ha a tükörben megcsodálhatom magamon az Armani Eyes to Kill szemfestéket vagy a Bobbi Brown zselés tust.

Persze mi arcátlanul szerencsés helyzetben vagyunk, mert kapunk tesztelésre is termékeket, de amikor vásárolunk, nekünk is pont annyi fejtörést okoz, mint bárki másnak, hogy beruházzunk-e egy-egy drágább kozmetikumra. Persze ott vannak a blogok és a review oldalak, ahol tájékozódhatunk, de biztosra sajnos soha sem mehetünk. Attól, hogy másoknak bejött egy termék, még nem biztos, hogy nekünk is be fog. Kevés bosszantóbb dolog van annál, amikor baromi drágán megvesz az ember valamit, ami azután nem hozza el a várt csodát.

beauty_box.jpg

Pixibox - az első hazai beauty box

Na, pont ezekre a kínzó “elsővilágbeli” problémákra adnak választ a beauty boxok! :) Ezek a csomagok általában egy teljes méretű terméket és kisebb mintákat tartalmaznak, és egy bizonyos díjért cserébe lehet hozzájuk jutni. Itt ne a kis tasakos, nagyobb vásárlások mellé szórt mintákra gondoljatok, hanem kisebb méretű, de igényes kiszerelésű termékekre. Így otthon, nyugodtan, több alkalommal is kipróbálhatjuk a kozmetikumokat, megalapozottan dönthetünk, nem úgy, mint egy boltban, ahol még ráadásul nyomás alatt is vagyunk, hogy akkor most ugyan veszünk-e már valamit vagy sem.

beauty_box_mintak.jpg

A dobozok tartalma időről időre - havonta, kéthavonta, esetleg ritkábban - változik, így mindig új termékeket próbálhatunk ki és ami bevált, abból már bátran megvehetjük a normál méretű változatot. (A dobozokhoz általában kupon is jár, amiért kedvezményt kapunk.) Ami pedig nem vált be, arról nagyságrendekkel olcsóbban szerezhettünk tapasztalatot, mintha külön megvettük volna. Az is nagy előnye a dobozoknak, hogy nem általunk kiválasztott termékek érkeznek, hanem meglepetések, így olyasmit is felfedezhetünk magunknak, amit korábban eszünkbe sem jutott volna kipróbálni. Szülinapi meglepetés nemcsak szülinapra :)

Külföldön számos sikeres beauty box szolgáltatás működik már, ilyen például a kategória feltalálója, a Birchbox, illetve a Beauty Box 5, KlutchClub, Glossybox, Blissmo, Goodebox stb. Ezek előfizetéses rendszerben működnek, többnyire 10-20 dolláros (2.200-4.400 Ft) havidíjért.

Itthon azért még nem tartunk itt az online vásárlásban, ezért pl. a Douglas a parfümériáiban árulja és csak a törzsvásárlói számára teszi elérhetővé a maga dobozait, az első “igazi” hazai beauty box szolgáltatás, a Pixibox pedig bizonyos időszakokban, limitált darabszámban árulja őket. A hazai beauty boxok ára egyébként 3.000-4.000 Ft körül van, ami elsőre talán soknak tűnhet, de ha kicsit utánaszámolunk az áraknak, akkor már kedvezőbb képet kapunk. A Pixibox esetében például a házhoz szállítás költsége is benne van az árban.

Persze akkor lehetnek igazán jók és változatosak ezek a dobozok, ha minél több cég meglátja ebben a lehetőséget és partnerként csatlakozik. A Cosmo mellé tűzött minták mellett (vagy akár helyett) ebben is lehet már gondolkodni, és remélem, hogy izgalmasabbnál izgalmasabb dobozokat fogunk látni itthon is!

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása