Smink & Makeup

Parfüm teszt: YSL Manifesto

2013. április 10. spacegirl

20130401-ysl_manifesto_dobozzal.jpg

Az YSL Manifesto érkezéséről az év elején már beszámoltam nektek, most pedig teszt alá vetettem ezt az elegáns és kifinomult illatot. A Manifesto stílszerűen azzal a manifesztóval érkezett, hogy ő a vakmerő, merész nő illata. „Különleges... hisz az intuíciókban és a vágy hatalmában. A kivételeket keresi, nem a szabályokat. Tud nemmel felelni, de imád igent mondani. Igent az életre, a szerelemre, a titokzatosságra és a stílusra. Ez az ő kiáltványa. A nők és a férfiak csodálják őt, hisz tele van meglepetéssel. Egyetlen ellensége az unalom, amit egy hangos nevetéssel űz el.”

A parfümöt egyébként 2012 augusztusában vezették be, de hozzánk csak idén februárban érkezett meg. Az YSL ezt a parfümöt az Opium mellett a második fő pillérének szánta. Az illat arca és múzsája a szépséges Jessica Chastain, aki elmondta, hogy „Az Yves Saint Laurent egy olyan márka, amely mélyen inspirál. Megalkotásától kezdve olyan erős értékeket képvisel, amelyeket nagy becsben tartok, úgy mint a kitartó elkötelezettség, korlátlan szeretet és nőies bátorság. Az új illat pedig mindennek a jelképe.”

Az illatot Anne Flipo és Loc Dong alkotta meg, fej jegyét a bergamot, feketeribizli és a harmatos fű határozza meg, szív jegyeit a Sambac jázmin, a gyöngyvirág és a krémes akkord, alapját pedig a cédrus, szantálfa, tonkabab és Bourbon vanília adja. Az augusztusi bevezetés is arra utal, hogy inkább egy őszi-téli illatról van szó, de ez engem biztosan nem fog megakadályozni abban, hogy tavasszal is hordjam. Ami a tartósságát illeti, erős közepesnek mondanám, estére már inkább csak egy enyhe vanília illata marad rajtam.

20130401-ysl_manifesto.jpg

Igaz, ami igaz, elég biztonsági játékot játszott az YSL a Manifestóval, így a harmincas éveikben, illetve esetleg még a negyvenes éveik elején járó hölgyek széles köre számára vonzó lehet. Nekem is tetszik, én mostanában kezdek áttérni a fiatalos, édes-gyümölcsös illatokról az eggyel "komolyabbakra", és ezen az úton tökéletes választás az YSL Manifestója. Nem fogja mondjuk kielégíteni az "illat-sznobokat", akik a parfümökben a megismételhetetlen egyediséget keresik, és minden gyümölcsös, illetve vanília alapú illatot a pacsulik közé sorolnak, de ez talán nem is baj, ők majd maradnak az Opiumnál vagy a Nunál.

20130401-yls_manifesto_nyitva.jpg

A Manifesto parfüm üvegét a női vonalak és hangsúlyos övek inspirálták. Nem mondanám, hogy a legfinomabb dizájn, amit valaha láttam, de egyszerű és elegáns.

20130401-ysl_manifesto_kez.jpg

A Manifesto 30 ml-es kiszerelése 18.600 Ft-ba, 50 ml-es változata 26.600 Ft-ba, 90 ml-es verziója pedig 37.500 Ft-ba kerül, szóval mélyen a zsebébe kell nyúlnia annak, aki szeretné, hogy Jessica Chastain finom illata lengje körbe.

Próbáltátok már ezt a parfümöt, hogy tetszik nektek?

A terméket a L'Orealtól kaptuk tesztelésre, de ez a véleményünket nem befolyásolja.

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása