Smink & Makeup

Visszafogott őszi smink lépésről lépésre… [PÁLYÁZAT]

2013. október 15. makeupadmin

Ez a bejegyzés a Maybelline vendégposzt pályázatunk keretében született. Szerzője Fanny.

Első lépésként a megtisztított és előkészített arcbőrömet a folyékony Maybelline Affintone alapozóval egységesítem. Ezután az apró bőrhibákat, foltokat és szem alatti karikákat egy jól fedő korrektorral eltüntetem és az egészet szinte átlátszó púderrel fixálom. Ezután jöhet a szemöldök kicsinosítása a hajam színéhez közelítő szemhéjpúderrel, és rá is térhetünk a szem sminkelésére.

fanny1-2.jpg

Mivel ez egy visszafogott smink, ezért halvány, természetes földszíneket használok a szemhéjamon. Először egy barackos árnyalatú alapot teszek fel a mozgó részekre, majd az egészet egy pufi ecsettel eldolgozom. Következő lépésként a szemhéjam középétől kifele haladva egy világosabb barna szemhéjpúdert viszek fel és az előbbi pufi ecsettel egybedolgozom a barackszínnel. Végül felveszek az ecsetemre egy, az előzőnél sötétebb árnyalatú barna színt és a szemem külső sarkába tapogatom, majd összedolgozom a másik két színnel. Így kapok egy szép színátmenetet a szemhéjamon.

Ezután veszem a Maybelline Expression Kajal szemceruzámat és kihúzom vele az alsó szempillasort, egy picit csempészve a felső pillasor szélére is, valamint a vízvonalat. Mivel nem szeretnék éles vonalakat, ezért egy fültisztító pálcika segítségével óvatosan elmosom a ceruzavonal széleit. Majd az egészet egy bronzos árnyalatú, folyékony tussal koronázom meg, amelyet közvetlenül a felső szempillasor tövében húzok meg. Ezután a szempilláimat Maybelline Colossal Volum’Express fekete szempillaspirállal hangsúlyozom és a belső szemzugba leheletnyi highlightert teszek.

fanny3-6.jpg

Nincs más hátra, mint a pirosítás és az ajkak. Leheletnyi pirosítót hintek az arcélemre és orcáimra, hogy üdébbnek tűnjön a megjelenésem és legvégül egy nude árnyalatú rúzzsal színezem az ajkaimat. A végeredmény egy nagyon szolid, természetes színekkel tarkított smink mindennapi viselethez.

A használt termékek:

Arc:

  • Maybelline-Affintone folyékony alapozó
  • Essence-Stay Natural korrektor
  • Avon-Ideal Shade propúder
  • Astor Golden Sand árnyalatú pirosító

Szem:

  • Avon True Colour négyes szemhéjpúder, Pink Sands árnyalat
  • Maybelline Expression Kajal szemceruza, barna
  • Aden Cosmetics szemhéjtus, barna

Száj:

  • Nivea Colour Shine Honey Milk ajakrúzs

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása