Smink & Makeup

Ikonikus termékek: YSL Touche Éclat

2011. július 11. spacegirl

Friss szerzeményem a Touche Éclat, az YSL ikonikus korrektora (concealer és corrector), amely kiemelésre (higlighterként) is használható. Sőt ahogyan az alábbiakból kiderül, leginkább arra. Jelenleg 7 színben érhető el, én a Luminous Silket (1.5) választottam.

Számos területen használható:

  • a fáradság eltüntetésére (az arc sötétebb területeire kell egy keveset felvinni belőle: az orrcimpák mellé, a száj sarkába, az áll mélyedésébe, a nevetőráncra),
  • az arc világosítására (a homlok közepére, az orrnyeregre, az állcsúcsra és az arccsont felső részére kell tenni belőle),
  • a szemek felfrissítésére (a szem belső sarkába, a szemöldök alá és a szemhéjra kell felvinni),
  • és a mosoly feldobására (a száj körül használva teltebbnek és érzékibbnek látszanak az ajkak).

Az YSL Touche Éclat csomagolása nagyon szép, úgy néz ki, mint egy arany filctoll. A toll hegye ecset, a termék adagolása pedig a másik végén lévő gombbal történik. Első használatkor jó néhányszor meg kell nyomni a gombot, mire a korrektor eléri az ecsetet, de a későbbi használatnál már elég egyszer-kétszer. A csomagolás előnye, hogy jól adagolható vele a termék, így nem használunk belőle többet, mint amennyire tényleg szükség van. A csomagolás másik előnye, hogy nem szükséges külön korrektorecset hozzá. A magam részéről egyébként kényelmesebbnek találtam, hogy ne az ecsettel, hanem az ujjbegyemmel oszlassam el a bőrömön, apró tapintásokkal. Az arany csomagolás hátránya, hogy ha megfogjuk, azonnal ujjlenyomatos lesz.

A korrektor állaga krémes, finom, de nem túl sűrű, így a fedése sem túl erős. Nekem szerencsére nem túl karikás a szemem, az enyhe szürkeséget, reggeli fáradságot szépen elfedi. A fényvisszaverő pigmentjeivel szépen világosítja a tekintetet. Sokkal inkább higlighterként használható, mintsem korrektorként. Tehát aki kifejezetten olyan terméket keres, ami a sötét karikákat vagy bőrhibákat eltünteti, ne ezt válassza!

Egyébként nagyon könnyű az állaga, és ami ennél is fontosabb: nem áll össze az apró ráncokban. Ásványi olajokat tartalmaz, aminek a hátránya, hogy nagyíthatja az egyébként is tág pórusokat. A hivatalos álláspont szerint minden bőrtípusra használható.

A Touche Éclat nem érdemtelenül vált ikonikus termékké, de ezzel együtt is sokakat visszariaszthat az ára. Amerikában 40 dollárba kerül (kb. 7.400 Ft), ami így is sokaknál kiverte a biztosítékot. Nálunk 10.500 Ft-ért vesztegetik a Douglas-ben.

  • Termék: 4.5/5
  • Pigmentáltság: 4/5
  • Textúra: 5/5
  • Tartósság: 4/5
  • Felvitel: 5/5
  • Csomagolás: 5/5

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása