Smink & Makeup

Ahol mindent megtanulhatsz a sminkelésről

2011. augusztus 03. spacegirl

(Na jó, ha nem is mindent, de pont eleget.)

A sminkelés alapjait szerencsére nemcsak méregdrága és sokszor kétes értékű tanfolyamokon lehet elsajátítani, hanem számos ingyenes vagy elérhetű árú forrás is rendelkezésre áll.

Adná magát, hogy az ember otthon, a családtagjaitól lesse el a fortélyokat, de sajnos a hazai sminkkultúra nem áll azon a szinten - sokan egyáltalán nem vagy csak nagyon alap szinten sminkelnek. Ráadásul sokan sminktrendek változását sem nagyon követik, rosszabb esetben megrekedtek a nyolcvanas, kilencvenes évek stílusánál.

Honnan lehet a sminkelés alapjait megtanulni?

1. Online videók

Korábban már írtunk egy szösszenetet arról, hogy a YouTube hemzseg a sminkvideóktól, és hogy kik azok a guruk, akiket legjobban szeretünk. A videókkal kapcsolatban érdemes megemlíteni, hogy bár rendszerezett tudást viszonylag nehéz belőlük szerezni, de egy adott smink elkészítésére, a trendek követésére és hasznos trükkök elsajátítására ezek a legjobbak.

2. Szépség témájú blogok

A legjobb hazai blogokat a Bloggerinák sorozatban folyamatosan mutatjuk be. A külföldiek közül pedig a kedvenceink a blog oldalsávjában találhatók. A leghasznosabbak talán a termékeket kipróbáló és értékelő posztok - így sok felesleges bevásárlást el lehet kerülni. Persze benne van a pakliban, hogy ami az egyiknek jól működik, az a másikna kevésbé, de ezek az írások sok esetben megkönnyítik a választást.

3. Sminktanácsadás üzletekben

Az egyik legegyszerűbb módja a testre szabott sminktanácsok szerzésének, ha a parfümériákban vagy smink üzletekben kérdezősködünk. Ehhez persze kell egy adag szerencse is, mert sajnos nem egyszer futottam bele olyan sminkesbe, aki nálam kevésbé ismerte a termékeket vagy egyáltalán nem volt kedves és segítőkész.

(Azt már talán nem is érdemes említenem, hogy amikor látszott, hogy igen sok pénzt fogok otthagyni, akkor már kedvesebb lett. Egyébként a sales kultúra a legtöbb helyen nagyon csökevényes, számos nagyon jó terméket lehetne eladni egyszerű ajánlással. A másik véglet az Il Makiage, ahol viszont a tukmálós pórszívóügynök stílusra voksoltak. Egyik sem jó.)

4. Könyvek

Végül, de nem utolsó sorban ott vannak a hagyományos könyvek. Ezek azok, amikből azt a rendszerezett alaptudást lehet megszerezni, amit a videókból nem (vagy nagyon nehezen). Persze ezekből is rengeteg van, íme három, amit mindenképpen érdemes megemlíteni:

 

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása