Smink & Makeup

Hét trükk a szűkebb pórusokért

2011. augusztus 10. spacegirl

Sajnos a pórusokat ténylegesen összehúzni nem lehet, de számos módszer van arra, hogy kisebbnek látsszanak - legalább néhány órára.

1. Tartsd tisztán az arcod!

Triviális tanács, de tényleg ez a legalapvetőbb, amit tehetsz. A pórusok ugyanis tágabbnak látszanak, ha szennyeződéssel és olajjal vannak tele. Használj olyan lemosót, ami 0,5-2% szalicil savat tartalmaz és hagyd a bőrödön egy percig hatni, mielőtt lemosnád.

2. Radírozz!

Az elhalt hámsejtektől két perc alatt megszabadulhatsz, ha leradírozod az arcod. Ehhez a hagyományos radírok helyett érdemes kipróbálni elekromos keféket is, amilyen például a Sigma arctisztítója.

3. Használj primert sminkelés előtt!

A primer kiegyenlíti a bőrt, feltölti a pórusokat (de nem tömíti el őket), így a bőr sokkal simább és egyenletesebb lesz. Az egyik legismertebb profi primer egyébként a Smashbox Photo Finish Targeted Pore and Line Primere, de ha elérhetőbbet keresel, akkor a MAC primereit ajánljuk.

4. Vagy után...

Ha nem tettél fel primert az alapozás előtt és úgy ítéled meg, hogy túl tágak maradtak a pórusok, felviheted az alapozóra is. Sajnos erre nem mindegyik alkalmas, de a Benefit POREfessionalje igen.

5. Használj pórus tisztító orrtapaszt!

A pórus tisztító orrtapasznál azt érdemes figyelned, hogy tartalmaz-e szenet, ami még több szennyeződést vesz fel, illetve csodamogyorót, ami átmenetileg szűkíti a pórusokat.

6. Hosszú távú kezelés

A legjobb, amit tehetsz, hogy a pórusaid kisebbnek látszódjanak, hogy retinolt (A vitamin) és hámlasztó savakat építesz az esti rutinodba. Ezek segítenek tisztán tartani a bőrt.

7. Használj hosszan tartó korrektort!

Nem túl szerencsés, ha a korrektor nap közben leolvad, ezért mindig tartós korrektort válassz és ne felejtsd el fixálni egy leheletnyi púderrel.

via Makeup.com

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása