Smink & Makeup

A makeup blog trolljai

2011. augusztus 13. spacegirl

Mióta időnként volt szerencsénk kikerülni az Index címlapra, ami a hazai internet vezető trolltartója, végre nekünk is vannak saját trolljaink. Büszke vagyok! Persze a komment moderációt azonnal bevezettük, így jó pár megjegyzésük csak a mi szórakozásunkat vagy megbotránkozásunkat szolgálja az adminon.

A kommentek nyomán néhány típus már kirajzolódott, íme, ők azok, a mi trolljaink:

1. Kanos troll

Ő a legegyszerűbb lélek, mindig kanos, sunázna vagy szúrna. Megnyugtató, hogy számára Madonna 14 éves lánya mellett jómagam is s+ vagyok.

Példa: "szúrnám a fosóját!" és "1 patront megér".

2. Rasszista/homofób troll

Na ő is tipikus, nem maradhat ki a kommentjéből a cigányozás, zsidózás vagy buzizás.

Példa: "Az effekt kurvabéna amatőr szar, a gyerek meg akkora kecseg, hogy befűtene egy lakótelepet."

3. Alfahím troll

Ő az, aki minden nőt lefikáz, mert neki bizony nem elég jó. Ő nyilván úgy néz ki, mint mint Brad Pitt, olyan okos, mint Stephen Hawking és annyi pénze van, mint Bill Gates-nek. (A valóságban persze legfeljebb Bill Gates-nek néz ki és örül, ha feleannyit keres, mint én.)

Példa: "Biztos bejön azoknak, akik szeretik a fiatal fiúkat..." (igen, ő az első típusba is beletartozik!) és "Ket ilyen jellegtelen malacszemet a vilag legjobb sminkmestere sem kepes vonzova varazsolni" vagy "ilyen testük van az elcseszett igénytelen nőknek".

4. Érdektelen troll

Ő az, aki már eleve azért kattint át, hogy odaírja, hogy mekkora szar a poszt vagy mennyire érdektelen a számára.

Példa: "fantasztikus, nem találok szavakat..." és "Felemelő poszt, hiánypótló" vagy "de most ez komolyan index címlapos blog bejegyzés? uh.."

5. Tényfeltáró troll

Ő az, aki rávilágít azokra az összefüggésekre, amiket nagyon szeretnénk elrejteni. Hogy ezt az egészet az orbitális haszonért csináljuk, azokért a vagyonokért, amiket a kozmetikai cégek utalnák át nekünk. Szerencsére beauty bloggernek lenni a legjövedelmezőbb foglalkozás manapság. Kb. napi két óra munkával eddig pont 0 Ft-ot kerestünk, de már dolgozunk rajta, hogy ez ne így legyen, ha valakit érdekel.

Példa: "Csajok, nem veszitek észre, hogy ez az egész arról szól, hogy vegyetek meg 7 terméket hogy a kozmetikai cégek jól járjanak?"

6. Vélt intellektuális fölénnyel rendelkező/kioktató troll

Ő az, aki pontosan tudja, hogy tizenéves hülye picsák vagyuk, akiknek fogalmuk sincs semmiről és olyan szarságokkal foglalkoznak, mint a sminkelés.

Példa: "spacegirl nyilván nőnemű és nyilván agyilag szőke. De nevezhetném hülye p....nak is, aki ennyi pénzt dob ki arra, amit 15 éves korától kezdve megtanulhatott volna a családban" és "A számítógép-szerelés némileg több intellektuális kihívással jár, mint a sminkelés. Ráadásul egyetlen számítógép hazavágása kerülhet annyiba, mint a rád sózott tanfolyam".

7. Szakértő troll

Ő az, aki mindenhez ért, legyen szó politikáról, marketingről, fociról vagy éppen sminkelésről. Ő nagyon jól tudja, hogy a sminkelés egy olyan dolog, amit otthon a családban kell megtanulni, hiszen mindenkinek sminkes rokonai vannak és úgy festik magukat, ahogyan egy náluk x évvel fiatalabb is tenné.

Példa: lásd a 6. típust.

8. Erkölcscsősz troll

Ő az, aki olyanokon aggodalmaskodik, hogy hová jutott a világ, amikor a magamfajta 30 éves nők sminkelik magukat, sőt mi több, a tinédzserek lefekszenek egymással! Továbbá régen minden jobb volt: szocialista erkölcsök és szőrős hónaljak!

Példa: "miért kell egy fiatal, szép arcot csapágyas ribancnak maszkírozni?" és "még szerencse, civilizált helyeken a gyerekeket még gondolati szinten sem tekintik szexuális tárgynak".

Sajnálattal vettem tudomásul, hogy nyelvtannáci troll nálunk még nem volt.

Végül, nosztalgiaképpen hallgassuk meg együtt a We didn't start the flamewar című klasszikust.

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása