Smink & Makeup

Bobbi Brown sminktippjei szemüvegeseknek

2011. augusztus 19. spacegirl

Amilyen remek kiegészítő tud lenni a szemüveg, olyan nagy kihívást jelenthet a sminkelés során. Ha erős sminket készítünk, ami a szemüveg alatt is látszik, könnyen áteshetünk a ló túloldalára, ha pedig biztonsági játékot játszunk, akkor pedig egyszerűen jellegtelenné válhat a megjelenésünk.

Bobbi Brown - akinek a legutóbbi kollekcióját is a szemüveg ihlette (ld. a képen), illetve maga is szemüveges - szolgál néhány tippel arra, hogy hogyan sminkeljünk szemüveghez.

1. Maradj semleges területen!

Bobbi szerint a kevesebb több, hiszen a szemüveg eleve odavonja a figyelmet a szemekre. Éppen ezért egyszerű sminket javasol, semleges színű szemfestékekkel, de sötétebb színnel erősítve a mélyítővonalat. Bobbi azt ajánlja, hogy élénk, erős színeket csak a szádra tegyél. A korrektor használatát a szemüvegesek esetében különösen fontosnak tartja.

2. Ne félj a spiráltól!

Bobbi a szemüvegeseknek 2-3 réteg szempillaspirált javasol, méghozzá csakis fekete színben. (Ez természetesen a rövidlátókra vonatkozik, amikor a lencse kicsinyíti a szemet.)

3. Ne hagyd ki a tusvonalat!

Bobbi azt javasolja, hogy a tusvonal vastagságát a keretünkhöz igazítsuk: azaz vastagabb kerethez vastagabb, vékonyabbhoz pedig vékonyabb vonalat rajzoljunk.

4. Ne feledkezz el a szemöldöködről!

A szemüveg a szemöldökre is odavonzza a tekintetet, ezért ebben az esetben különösen fontos, hogy az rendben legyen és szép keretet adjon az arcnak.

5. Figyelj rá, hogy milyen a lencséd!

Ha mínuszos a lencséd, ami kisebbnek mutatja a szemed, kontúrozd a szemed minden oldalon. Ha pluszos a lencséd, ami nagyobbnak mutatja a szemed, akkor csak kevés sminket vigyél fel és figyelj rá, hogy jól el legyen dolgozva. (A legkevésbé sem lenne szerencsés, ha valamilyen sminkhibát nagyítanál fel vele...) A színek legyenek világosak és természetesek, a tusvonal vékony, a spirál pedig csupán egy réteg.

+1: Hogyan alakítsd estivé a sminked?

A legegyszerűbb, ha erősebb színű pirosítót és rúzst választasz. Egy másik út, ha valamilyen világos, csillámos szemfestéket teszel fel. Ha füstös szemet szeretnél, akkor dupla vonallal húzd ki a szemedet: először ceruzával vagy gél tussal, majd egy hasonló színű szemhéjpúderrel húzz még egy vonalat az előző fölé és mosd össze.

via Refinery29

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása