Smink & Makeup

Highlighter - rövidke körkép/teszt

2011. szeptember 02. Katushka

Az hogy highligher, az egy nagyon tág fogalom. Én most ebben a postban elsősorban a szerintem "klasszikus highlighter"-ekről írnék Nektek (azaz a "fényes ragyogásról" - Jajjjjj de frappáns vagyok :) ). Mert highlighterek alatt még értjük pl. a fehér, vagy világos termékeket is, melyeket szintén használhatunk arccsontra, szemöldökre, stb. Nekem összesen 3 féle erre alkalmas termékem van, amiről meg tudom osztani veletek a tapasztalataimat.

Az egyik egy MAC (ugy emlékszem limitált kollekció része volt) highlighter por. Ez egy finomra őrölt por állagú termék. Enyhe barackos, fényes, picit csillogós árnyalatú. Felvitel után nem harsány, hanem nagyon finoman mutatja csak magát az arccsonton pirosítás után.

Ehhez nagyon hasonló a Sleek ONE Finishing powder. Ez elvileg finish púder, de nekem ahhoz túl csillogó (és azt, hogy túl csillogó inkább csak zárójelben mondanám. Ez csak annyit jelent, hogy nem matt), ezért én ezt is highlighternek használom. Annak viszont imádom :) Nagyon szép, apróra őrölt, enyhén csillogó/fényes, rózsaszínes árnyalatú porról van szó, enyhe irizáló fénnyel. Ami e között és az előző MAC között pl. különbség, hogy a MAC nem irizáló. Állagra nagyjából egyformák. Nyárra pl. használható egész arcra is, mert enyhe csillogása még üdébb hatást kölcsönöz a bőrnek.

A harmadik pedig szintén egy MAC terméke, ami nem más mint a Silver dusk. Ennek már egy kicsit hidegebb a színe, de még mindig nagyon lágy árnyalat és inkább ezüstös. Ebből van több féle szín is (pl. arany/bronz). Ez is nagyon szépen csillog (talán egy gondolattal jobban csillog, mint fénylik). Én ezt is nagyon szeretem, de ezt inkább arccsontra szoktam használni.

Annyi csak a személyes tanácsom, ha elfogadjátok, hogy a melegebb árnyalatú highlighter-eket használjátok inkább a szemöldökcsontra (és ne túl csillámosat), mert ez egy kicsit varieté táncos megjelenést kölcsönözhet. :)

Készítettem pár képet róluk, de sajnos nem igazán adja vissza a kép az eredeti fényeket.

U.I.: Légyszi valaki tanítson meg fényképezni!!! :)

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása