Smink & Makeup

Hozzáértőbbek a sminkelt nők

2011. október 05. spacegirl

Az évek során megtanultam, hogy nem tanácsos a külső alapján ítélni. Attól, hogy valaki sportcipőben és kinyúlt csíkos pólóban jár, még nyugodtan lehet milliárdos is. De mit mond valakiről a smink? Már azon túl, hogy az erős változat felhívás keringőre.

Brit tudósok A Harvard Egyetem, a Massachusetts-i Általános Kórház Pszichiátriai Osztálya és a Procter and Gamble (P&G) egy friss kutatása szerint a nők sminkje jelentős hatással van arra, hogy mások milyennek tartják őket. (Micsoda meglepetés!)


Képünk illusztráció

A résztvevőknek 25 nőről 4-4 fotót mutattak, egyet smink nélkül, hármat pedig különböző erősségű sminkekkel. A sminkek az enyhétől az erősig "természetes", "munkahelyi" és "glamour" kategóriába voltak sorolva.

A résztvevők ugyanazokat a nőket sminkelve vonzóbbnak, hozzáértőbbnek, rokonszenvesebbnek és megbízhatóbbnak találták. Eggyel meglepőbb, hogy a glamour sminkben ugyanolyan rokonszenvesnek találták őket, mint a munkahelyi sminkben. Sőt a glamourtól még vonzóbbnak és hozzáértőbbnek is tűntek a delikvensek (bár kevésbé megbízhatónak).

A kutatás eredményei szerint a smink egy olyan eszköz a nők kezében, amivel több oldalukat is kidomboríthatják és a vonzóságon túl például rokonszenvesebbnek és megbízhatóbbnak is tűnhetnek. Őrület, mi?

via Shine

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása