Smink & Makeup

Kipróbáltuk az arckefés Garnier Pure lemosót

2011. október 12. spacegirl

Tinikoromban gyakran használtam a Garnier problémás bőrre ajánlott termékeit, de a mai napig előfordul, hogy vásárolok a Pure termékcsalád tagjaiból. Ma már nem olyan zsíros a bőröm, mint korábban, hanem a korosztályomnál jellemző korpás-szeboreás típusba tartozik (azaz kombinált/T-zónás).

A Garnier most egy olyan új arclemosóval rukkolt elő, amire egy arctisztító kefe van applikálva. "Ugye nem mosnál fogkefe nélkül fogat? Miért bánnál másképp a bőröddel?" - mondják. A termék szalicilsavval és himalájai kristályokkal ígér hosszantartó tisztító hatást.


 

Amikor először a kezembe vettem a Garnier Pure Matt-Brusher Oil Control nem rövid névre hallgató terméket, biztosra vettem, hogy én ezt a kefét nem fogom használni, de azért persze kipróbáltam. Kellemes meglepetés ért, mert egyáltalán nem kemények a sörték, és kifejezetten kellemes a kefe használata. A leírás szerint a kefe tisztító lemezkékből és dörzsölő sörtékből áll és a mitesszerek eltávolításához körkörös mozdulatokkal, a faggyúfelesleg  eltávolításához pedig függőleges és vízszintes mozdulatokkal kell használni.

A termék egyébként a kefe közepén keresztül jön ki a csomagolásból, ha a fejet elfordítjuk. Nekem kényelmesebb úgy használni, hogy a lemosót a kezemmel felhabosítom és úgy viszem fel az arcomra. Érzetre ugyanazt a tisztaságot és frissességet adja, mint a korábban használt Garnier Pure lemosóim. Kb. egy hete használom a terméket és alapvetően elégedett vagyok vele. Mivel nem nagyon zsíros a bőröm, nekem egy kicsit szárítja az egyébként is hámlásra (korpásodásra) hajlamos orrcimpámat. A szemkörnyéket egyébként kerülni kell vele, és nem ajánlják száraz vagy érzékeny bőrűeknek. Az ígéret szerint egyébként eltávolítja a faggyúfelesleget, csökkenti a mitesszereket és meggátolja az újbóli megjelenésüket 14 napig. Erről a részéről kevésbé tudok nyilatkozni, egyrészt mert még csak egy hete használom, másrészt mert így a harminc felé közeledve szerencsére kevésbé problémás már a bőröm.

A lemosó összetételét szokás szerint a lehúzható címke alatt lehet megtalálni, de szerencsére már fent van a KrémMánián is: legnagyobb arányban vizet, két tisztító anyagot (Sodium Laureth Sulfate, Decyl Glucoside), illetve hidratálót (glicerint) tartalmaz. Emellett van benne antioxidáns (Smithsonite Extract), gyulladáscsökkentő (Salicylic Acid/szalicilsav), illetve kémiai hámlasztók (Salicylic Acid/szalicilsav, Capryloyl Salicylic Acid, Citric Acid) is. A szalicilsav a pattanások és mitesszerek ellen az egyik leghatásosabb külsőleg használható összetevő. A termék az illatanyagokon kívül legfeljebb közepes EWG kockázatot jelentő összetevőket tartalmaz.

Ha szeretitek a Garnier Pure termékeket, nyugodtan próbáljátok ki ezt is, nem fogtok benne csalódni!

A terméket a L'Orealtól kaptuk tesztelésre, de ez a véleményünket nem befolyásolja.

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása