Smink & Makeup

Szépségtrendek, amik megérettek a pusztulásra

2011. október 19. spacegirl

A szakítás mindig nehéz dolog, akkor is, ha a kapcsolat már egy jó ideje vacak. Nincs ez másként a divatból már régen kiment szépségápolási trendekkel sem, amik olyan színtűek, mint egy frissen véget ért kapcsolatban a részegen telefonálás és csúfos beégés. A többiek meg azon tűnödnek, hogy "ez komolyan gondolja ezt"?

Íme öt dolog, amit tényleg ideje elfelejtened.

1. Túlszedett szemöldök

Sokszor írtunk már róla, hogy milyen fontos szerepet tölt be a szemöldök azzal, hogy keretet ad az arcnak. Idén ősszel kifejezetten divatos a vastagabb, hangsúlyosabb szemöldök, de a csík változat azért nem most ment ki a divatból. A túlszedett szemöldök nem igényes és könnyen megtörténhet, hogy nem is nő vissza rendesen. Aztán meg lehet rajzolgatni, esetleg tetováltatni, aminek meg sokszor gyászos eredménye születik. Ugye te sem akarsz folyamatosan szomorúnak, meglepettnek vagy egyenesen gonosznak tűnni? Ne szedd túl a szemöldöködet, inkább járj el vele havonta kozmetikushoz, a köztes időben pedig igazgasd magadnak.

2. Sötétebb alapozó vagy túlbronzosítás

A nyári szín (már akinek volt) már igencsak megkopott, de eszedbe ne jusson a bőrszínednél sötétebb alapozóval vagy túlbronzosítással kompenzálni. Szerencsére a nyári alapozódat sem kell lecserélned, korábban már mutattunk egy trükköt rá, hogy hogyan tudod használni akkor is, ha fakul a színed. Emlékeztetőül: mindig olyan alapozót használj, amilyen a bőröd színe a nyakadon.

3. Pasztel színű szemfestékek

Hagyd meg a bugyirózsaszínt meg a bilikéket a húsvéti nyuszinak, és ha pasztel színt választasz, akkor arra figyelj a felvitelnél, hogy a mélyítővonal fölé ne merészkedj velük. Lehetőleg egyszerre csak egy ilyen színt használj és ne építsd túl erősre.

4. Óriás műkarom

Mindaddig szép és jó, míg valakinek ki nem tolja a szemét egy ilyen Freddie Kruegerre hajazó csoda. A körmödnek szexinek és funkcionálisnak kell lennie, nem a magad és mások testi épségét veszélyeztető eszköznek. Az már csak hab a tortán, hogy a pasik legnagyobb része rühelli a hatalmas műkörmöket. Ideje már felébredni ebből a rémálomból és lecsatolni a karmokat.

5. Fagyos rúzs

A fene sem érti, hogy a fagyos, döglött színű rúzsokhoz miért ragaszkodnak még ma is olyan sokan. Nemcsak halottnak néz ki, de még a fogak is sárgábbnak tűnnek tőle. A lényeg, hogy az ajkaknak érzékinek kell látszaniuk, amihez egy ilyen színnek távolról sincs köze. Elég a kevesebb csillogás és egy élénkebb színű, élettel teli szájfény.

via Makeup.com

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása