Smink & Makeup

Hajápolási tippek 1. rész

2011. október 21. blondiegirl

Az interneten számtalan oldalon lehet olvasni tavaszi, nyári, őszi vagy téli hajápolási tanácsokat, mindig annak megfelelően, hogy éppen melyik évszak előtt állunk. Ezek általában sajnos semmiben sem különböznek egymástól, rosszabb estben homlokegyenest mást állítanak. Miértekről pedig végképp alig esik szó. Mi éppen ezért igyekeztünk felgöngyölíteni a haj-ügyeket, amiben fodrász tanácsadónk, Kaján Eszter volt a segítségünkre. Ebben a posztban a hajmosásról lesz szó.

Hajmosáskor a sampon megváltoztatja a haj PH értékét, ezzel megnyitva a hajszálak szerkezetét. Felnyitja a tetőcserép-szerűen elhelyezkedő hámréteget, a kutikulát, így ki tudja tisztítani a hajunkat. Ha valaki azzal szembesül, hogy hajmosás után úgy néz ki, mint egy szénaboglya, a haja kezelhetetlen és durva tapintású, annak minden bizonnyal a sampon az oka. Ezt elkerülendő érdemes balzsamot használni, ami éppen fordítva működik mint a sampon, azaz lecsukja a lapokat, a tápláló anyagokat a hajszál belsejébe zárja, aminek felülete újra simává válik, fényes lesz, és a loboncunk immár könnyen fésülhető.

Tévhit, hogy a balzsam használata önmagában felelős a túlzott zsírosodásért, ezzel engem is sokszor riogattak. Fontos a megfelelő használat: a balzsamot az egész hajon el kell oszlatni, de a fejbőrbe nem szabad bemaszírozni, sőt, jobb, ha hozzá sem ér, mert akkor tényleg elzsírosodhat.

Hajmosás végén érdemes langyos vagy hűvös vízzel leöblíteni a fejbőrt, ez ugyanúgy jót tesz a vérkeringésnek, mint a hideg-meleg váltóvizes zuhany a testünknek. Ezzel még a hajunkat is gyorsabb növekedésre tudjuk késztetni - nekem legalábbis bevált.

Nektek van olyan praktikátok, amit megosztanátok másokkal?

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása