Smink & Makeup

Egy sminkiskola pillanatképei

2011. október 26. Judit04

A sminkiskolában fotózást tartottak a végzősök. Mindenki rettenetesen izgult, találgatta, milyen sminket fog készíteni, kin készíti el, hogyan stb. A lányok és a modellek jól szórakoztak, de... Tanulságos volt több szempontból is.

Íme néhány dolog, amire egy fotózásnál ügyelni kell:

A jó időbeosztás elengedhetetlen. A modelleket megfelelő időközönként kell odarendelni, mert ha kicsi a helyiség, nagy lesz a felfordulás.

Csúszás veszély. Elég ha egy sminkes vagy egy modell vagy akár a fotós késik és máris borul minden. A megfelelő időzítés nagyon lényeges.

Nem szabad megfeledkezni az „előtte” képekről sem, mert ez nagyon hasznos része lehet egy portfóliónak.

Természetesen a kiegészítők is nagyon fontos szerepet játszanak. Egy odaillő fülbevaló vagy egy legyező nagyon fel tudja dobni a kép hangulatát.

Ügyeljünk, hogy a modellek megfelelő színű ruhákban érkezzenek vagy hozzanak magukkal ilyeneket.

A modelleket instruálni kell, így készülnek igazán jó képek. Mi kezdő fotóssal dolgoztunk, így ez néha akadozott, de jó hangulat lévén, megoldották a lányok nagyon profin.

Etesd a modelljeid, meghálálják. De a rúzsozásra ügyelj ilyenkor, mert sikeresen el tudják tüntetni.

Mint minden fotózáson, ezen is történtek bakik. Lemaradt a szempilla, hosszú lett a szempilla, ferde lett a vágás, elkenődött a spirál, otthon maradt egy ruha, átestek a fotóson vagy a fotós rajtuk, és még sorolhatnánk.

Mint minden eseményen, ahol gyönyörű lányok vannak jelen, természetesen a fiúk sem hiányozhattak, akik gondoskodtak a jó hangulatról. Bár néha zavaróak voltak, összességében hasznos volt a jelenlétük, egészen „érdekes” dolgokra inspirálták a lányokat a fényképezőgép előtt.

Nagyon fontos, hogy amikor a modelljeidet választod, ne csak azt nézd, hogy hű, de tökéletes az arca, a bőre. Nagyon fontos, hogy legyen kisugárzása, hogy ne fagyjon le a kamera előtt, mert lehet bármilyen babaarcú a lány, ha nem lehet még instruálni sem, ilyenkor a legjobb smink sem tudja feldobni a kép hangulatát.

Nemsokára azt is megmutatjuk nektek, hogy hogyan sikerültek a végzősök extrém sminkjei!

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása