Smink & Makeup

Okosak és Szépek

2011. október 26. spacegirl

Sok cég kommunikációjában szerepet kap valamilyen tudományos vagy szociális ügy támogatása. Ez ugye része a pr tevékenységnek, és a valós jócselekedeten túl azt is hivatott alátámasztani, hogy felelős és jó fej vállalatról van szó. Mindig nagyon örülök annak, ha erre jó példát látok, ami ténylegesen kapcsolódik az adott cég értékeihez és tevékenységéhez. Szerintem a L’Oreal–UNESCO A Nőkért és a Tudományért magyar ösztöndíj ilyen.

Ez a program itthon 9 éve fut, méghozzá az MTA védnöksége alatt. Az ösztöndíjra minden évben olyan tudós nők pályázhatnak, akik hazai felsőoktatási kutatási intézményekben vagy az MTA kutatóintézeteiben dolgoznak és az élet- vagy az anyagtudományok valamely részterületével foglalkoznak. A program segítségével nemcsak a kutatói munkát és a kutatók nemzetközi ismertségét támogatja a L'Oreal, de követendő példákat is mutat az új generációknak. Ezt nagyon fontos dolognak tartom.

Idén, konkrétan néhány nappal ezelőtt Dr. Buzás Edit immunológus, Dr. Jermendy Ágnes gyermekgyógyász és Dr. Derekas Aliz csillagász kapta a díjakat, összesen tizenegyezer euró értékben. A kutatási területükről érdemes őket magukat meghallgatni:

Muszáj megemlítenem, hogy a kutatónők nagyon szép sminkeket kaptak, és nemcsak okosak, de csinosak is a videókban. Az okosság és a szépség egyáltalán nem zárja ki egymást, még ha sokan szeretik is ezt hangoztatni...

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása