Smink & Makeup

Mindennapi luxus: Rouge d’Armani

2011. november 01. spacegirl

A sminktermékek jelentik az egyik olyan területet, ahol időnként megengedhetünk magunknak egy kis „mindennapi luxust”. A sminkek terén általában a profi vagy prémium termékek közül választok (pl. Urban Decay, Bobbi Brown, MAC), a luxusmárkáktól csak egy-egy olyan darabra vagyok hajlamos beruházni, amiről már sok jót olvastam. Míg pl. egy dizájner táskát a legtöbben csak komoly lemondások árán vagy még úgy sem tudnak kigazdálkodni, addig egy luxus sminktermék megvásárlása a szerencsésebbek számára sokkal inkább elérhető. Bár egyáltalán nem kevés az a 10-15.000 Ft egy-egy ilyen termékért, ilyenkor nemcsak fogyasztási cikket kapunk, hanem egy kis mindennapi luxust is, ami igencsak jól tud esni.

Éppen ezért nagyon boldog voltam, amikor az ölembe pottyant egy csodaszép rúzs senior Giorgio Armanitól.


Rouge d'Armani 524

Az Armani sminktermékei itthon különösen exkluzívnak számítanak, amit az áruk mellett az is mutat, hogy egyetlen helyen kaphatók az országban, a Mammut II. bevásárlóközpont Douglas parfümériájában. Na de nézzük meg inkább, mit tudott a gyakorlatban!

A Rouge d'Armaninak a megjelenése árasztja magából az exkluzivitást és luxust. Érdekes alakú, elegáns fekete tokot kapott, amelyet ezüst logó és halványszürke Giorgio Armani felirat díszít. A csomagolás mágnessel záródik, ami egyrészt kényelmes és kellemes, másrészt a szállításnál is előnyös, nem kell attól tartani, hogy esetleg kinyílik. Az árnyalatnak csak a színkódja szerepel a tokon, azaz ki kell nyitni a rúzst ahhoz, hogy lássuk a színét. Ez valószínűleg keveseknek jelent gondot, feltéve, hogy nem ebből a fajtából sorakozik 10 darab a polcon.

Az 524-es szín, amit kipróbáltunk, a Hot nevű limitált kollekció része, amely 6 rózsaszín árnyalatot foglal magában. Nagyon jól viselhető színről van szó, tökéletes az irodába, de ugyanilyen jól jön akkor is, ha szemhangsúlyos sminket készítettünk estére és ehhez keresünk egy nem túl hivalkodó, de nem is „testszínű” rúzst.

A tokból kicsavarva teljesen matt hatást kelt, a szájon azonban már fényesebb. A magam részéről ezeket a fényesebb, de nem csillogó rúzsokat kedvelem leginkább, ezért különösen örülök ennek a darabnak. Jól pigmentált, egyenletesen fed, de ezt azért el is várjuk tőle.

Kellemes, krémes textúrája van. Ezen a ponton be kell vallanom, hogy sokszor nem használok rúzsecsetet, és amikor ezt a rúzst kipróbáltam, akkor azzal szembesültem, hogy a száj melegétől egészen gyorsan „megolvad”. Illata vagy íze egyébként nincsen.

A hivatalos leírás szerinti Color-Fil technológia legalább 6 órás ragyogást és színtartást ígér. A leírásokban szereplő tartósságot még egyetlen rúzs esetében sem tapasztaltam, azt tudom elképzelni, hogy ha valaki rezzenéstelen arccal vegetál órákon keresztül – nem beszél, nem iszik és főleg nem eszik, akkor tartanak ennyi ideig. Én örülök neki, ha 3-4 órát megmaradnak, ez az Armani rúzs is ezt a szintet hozta. A kopása egyenletes, nem kell attól tartani, hogy foltos szájjal létezünk, ha éppen nincs alkalmunk a tükörben nézegetni magunkat és foltozgatni a sminkünket. 3-4 óra múlva viszont mindenképpen fel kell frissíteni, ha nem szeretnénk a nap hátralévő részére lemondani róla.

Az Armani rúzsokat a hidratáló hatásuk miatt is szokták dicsérni, én ezt kevésbé tapasztaltam. Néhány óra elteltével ugyanúgy kiszáradt a szám (helló, ősz!), amint más rúzs vagy szájfény használatakor.

A Rouge d’Armani darabjai 9.300 Ft-ba kerülnek, ami egészen horrorisztikus ár, és csak abban az esetben éri meg, ha a mindennapi luxusunk megtestesítőjeként tekintünk rá. Persze egy luxusmárka esetében kár is az ár/érték arányon filozofálni, hiszen ezeket a termékeket nem azért vásároljuk, mert nem találunk hasonlót olcsóbban.

  • Termék: 4,5/5
  • Pigmentáltság: 5/5
  • Textúra: 5/5
  • Tartósság: 4/5
  • Felvitel: 4/5
  • Csomagolás: 5*/5

A rúzst a L'Orealtól kaptuk tesztelésre, de ez a véleményünket nem befolyásolja.

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása