Smink & Makeup

Olvasói teszt: Chanel Perfection Lumière alapozó

2011. november 03. spacegirl

Az alábbiakban egyik kedves olvasónk, Maripán véleményét olvashatjátok a Chanel Perfection Lumière alapozójáról.

"Életem első alapozója Clinique volt, ami a 20 éves bőrömnek tökéletesen megfelelt, korábban soha nem éreztem szükségét, hogy alapozót használjak. Azonban az idő múlásával (és a ráncaim megjelenésével) és az újabb kihívásokkal szembesülve kevésnek bizonyult.

Számtalan más alapozót kipróbáltam, az aktuális nagy kedvenc az Estée Lauder Perfect Wear volt, míg egy olyan irodában nem kezdtem el dolgozni, ahol a száraz levegő miatt az egyébként normál/száraz bőröm olajosodni kezdett. Nem zsírosodott, nem lettek tág és csúnya pórusaim, pattanásaim, hanem egyszerűen a homlokom és az orrom mellett elkezdett kifényesedni a bőr.

Többek között próbáltam a hidratálót változtatni, sikerült kitapasztalnom melyik évszakhoz melyik krém kell az alapozó alá, azonban a fényesedés problémája ellen egyik sem nyújtott tartós megoldást.

Jó pár hete szemezem a Chanel display-ekkel, először a Mat Lumière alapozót próbáltam ki, amely inkább maszk-szerű végeredményt nyújtott, mintsem tökéletes arcbőrt. Végül egy Perfection Lumière mellett döntöttem, ami közepes/erős fedést nyújt, egyszerre hidratál és "szárít" és ami számomra a legfontosabb volt, hogy nem maszk-szerű az arcomon.

Jó illatú, kellemes tapintású és nem túl sűrű alapozó, amit könnyed mozdulatokkal egyszerű a bőrbe dolgozni.

3 rózsás és 3 sárgás árnyalattal találkoztam, én a - szerintem - világos bőröm ellenére a kapható legsötétebb rózsás árnyalatút vásároltam meg.

Matt, négyszög alakú üvegben kapható, tapintásra leginkább a bársony jut eszembe a csomagolásról.

A termék rendkívül gyorsan és könnyen eldolgozható, a ruhán nem hagy nyomot, és nem elhanyagolható szempont, hogy ugyanolyan jól kezelhető ecsettel vagy szivaccsal egyaránt.


Vaku nélkül


Vakuval - csillan a 15-ös fényvédő

Nem teljesen matt hatást érhetünk el vele, nekem kifejezetten szimpatikus ez a tulajdonsága, hogy minimálisan csillog, így jóval fiatalabbnak tűnik a bőröm. Kiválóan hidratál, az arc nem feszül (még erős szélben sem) és kiállta a repülőgép próbát is, tehát nem öregedtem öt évet 1 óra repülés alatt a gép száraz levegőjében sem.

Az ára 46,50€ (kb. 14.300 Ft)."

Ha te is szívesen megosztanád velünk a tapasztalataidat, írj a deborah.spacegirl(kukac)gmail.com címre!

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása