Smink & Makeup

Ikonikus termékek: Benefit Benetint pirosító

2011. november 04. spacegirl

Az ikonikus termékek sorozatban ma a Benetintről, a Benefit híres pirosítójáról lesz szó, amely arcra és szájra egyaránt használható. Állítólag a hetvenes években egy egzotikus táncos számára készült és azóta számos hódolóra talált a sminkesek, sztárok és persze az átlagemberek között is.

A legfőbb ígéret, amit a palackba zártak, a szexi, természetes, hosszantartó hatás. Ennek megfelelően csók-, víz- és dörzsálló. Ez a termék azért is különleges, mert nem púderes vagy krém állagú, mint általában a pirosítók, hanem teljesen folyékony. Olyannyira, hogy még egy szájfénynél is hígabb. Leginkább egy frissen készült meggyszörphöz tudnám hasonlítani, az illata pedig a rózsáéra emlékeztet.

A csomagolása a körömlakkokéra hasonlít és a kupakban található ecset csak tovább erősíti ezt a képet. Nem különösebben szép, és - legalábbis a termék felvitele szempontjából - nem is túl praktikus. Viszont teljesen jól záródik, remekül szállítható.

A használati útmutató szerint úgy kell felvinni, hogy három pöttyöt vagy csíkot teszünk az almácskákra, majd gyorsan eloszlatjuk az ujjunkkal. Itt a gyorsant tényleg komolyan kell venni, mert ha nem igyekszünk, akkor a pötty vagy csík ottmarad az arcunkon. Ha mindkét arcra feltesszük a pöttyöket és ne adj isten, még pislogunk is kettőt, akkor már biztosan késő lesz. A felvitel ugyan nem nehéz, de kényelmesnek a fentiek miatt nem mondanám.

Nekem elég világos bőröm van, de a három pötty/csík így sem elég, legalább kétszer ennyire van szükség ahhoz, hogy látszódjon az eredmény. Ez azonban jól is van így, ha ennél pigmentáltabb lenne, akkor könnyen és gyorsan csinálhatnánk bohócot magunkból - így legalább meg kell érte dolgozni. A színe teljesen rendben van, míg a csomagban meggypiros, addig felvíve már teljesen természetes árnyalatot ad. Sajnos, ha van bármilyen bőrhiba az arcunkon, azt eléggé felerősíti. Egyébként tényleg vízálló, olyannyira, hogy szappannal sem jön le az ujjunkról. Bár adja magát a dolog, érdemes megemlíteni, hogy a krémes és folyékony állagú pirosítót lehet az alapozás előtt vagy után is használni, de púderre senkinek se jusson az eszébe. Gondolom, nem meglepő, de a rend kedvéért mondom: teljesen matt hatású mind az arcon, mind a szájon.

A szájon valamivel egyszerűbb használni, óvatosan felvisszük az ecsettel, majd az ujjunkkal eloszlatjuk. Én egy alkalommal három-négy merítésnyit használok belőle. Ezen a ponton kell megemlítenem, hogy szörnyű íze van. Nem hidratál egyáltalán, úgyhogy nem jó ötlet megfeledkezni az ajakápolásról a Benetint használata előtt. Az arcon nagyon tartós, gyakorlatilag egész nap bírja, a szájról viszont 2-3 órán belül eltűnik.


Sajnos az árnyjáték és a bőröm textúrája feltűnőbb, mint a Benetint,
de ez most így sikerült

A Benetint 29 dollárba kerül, ami adóval együtt kb. 6.500 Ft-nak felel meg. Tehát egészen borsos ára van, de mivel nagyon kevés kell belőle, feltehetőleg nagyon sokáig elég.

Talán a fentiekből már kiderült, hogy nem vagyok különösebben elájulva tőle. Amikor először használtam, akkor akkora csalódás volt, hogy jópár nap eltelt, mire egyáltalán újra elővettem. Mára megbarátkoztam vele, de messze nem lépett be azon sminktermékek sorába, amiket nap mint nap használnék.

  • Termék: 3/5
  • Pigmentáltság: 5/5
  • Textúra: 3/5
  • Tartósság: 4/5 (az arcon 5-ös, a szájon legfeljebb 3-as)
  • Felvitel: 2/5
  • Csomagolás: 3/5

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása