Smink & Makeup

Meseországban jártunk

2011. november 05. spacegirl

Egy igazi kis meseországban töltöttük a péntek esténket. Mónikánál és Andrásnál jártunk a Szépségek Kicsiny Boltjában, ahol - a kedves házigazdák mellett - főleg natúr- és biokozmetikumokkal, lakásillatosítókkal és lakásdekorációs kellékekkel ismerkedtünk meg. A bio-és natúrkozmetikumokról legfőképpen azt érdemes tudni, hogy természetes anyagokból készülnek, amelyeket ellenőrzött körülmények között állítanak elő, és csak igen kis mértékben vagy egyáltalán nem tartalmaznak tartósítószereket, segédanyagokat, aromákat, színezékeket.

A Szépségek Kicsiny Boltjában főleg olyan olasz és francia natúr- és biokozmetikai márkákat árusítanak, amelyeket a magam részéről egyáltalán nem ismertem, de nagyon örülök, hogy ezáltal kicsit közelebb tudtam kerülni hozzájuk. Igazán izgalmas és igényes termékek vannak, legszívesebben a fél üzletet felvásároltam volna! (Szerencsére olyan sok termékmintát kaptunk, hogy erre nem volt szükség.)

Ebbe az üzletbe több szempontból is öröm volt betérni. Hihetetlenül szép és ízléses minden, és persze isteni illatok fogadnak. Amerre a szem ellát gyönyörű kis üvegcsék, tégelyek és szappanok vannak, Mónika és András pedig olyan szeretettel és hozzáértéssel mesél róluk, hogy azt tényleg öröm hallgatni. Látszik rajtuk, hogy szeretik csinálni, amivel foglalkoznak, és értenek is hozzá.

Most hogy jön a karácsony, különösen érdemes hozzájuk betérni (1051, Budapest, Nádor utca 14.). Már csak azért is, mert a boltban nem árulnak zsákbamacskát, hanem egyrészt rengeteg teszter van, másrészt nagyon szívesen adnak termékmintákat, hogy biztosabbra lehessen menni a vásárlásnál! Bár egyértelműen prémium termékekről van szó, az árak egyáltalán nem elszálltak, és az alacsonyabb árkategóriában (1.000-2.000 Ft-ért) is lehet náluk ajándékot találni, és persze van számos előre összeállított csomag is. Szerencsére a neten is lehet tőlük rendelni, ha esetleg valaki nem tudja az üzletet felkeresni.

A boltlátogatáson szorgosan jegyzeteltem, úgyhogy Veletek is megosztom, hogy milyen márkákra, termékekre számíthattok, ha betértek!

Aquolina: egy olasz márka, amely az olyan édes illatok szegmensében jár az élen, mint a vanília, marcipán, a krémkaramell, kávé, kókusz. Tusfürdőik, habfürdőik, testápolóik, parfümjeik és testpermeteik vannak. Kifejezetten a fiatalokat célozzák, a 14-24 éves korosztály számára készült a Pink Sugar sorozatuk, a 24-34 éves korosztály számára pedig a Pink Sugar Sensual sorozatuk. Vannak egyébként nagyon cuki, csőrikés termékeik is. Az Aquolina egyébként nem natúrkozmetikumokat gyárt, de az általuk megcélzott, fiatal szegmensben ez még nem is olyan fontos.

2762_ps_body_mousse_uj.jpg
Aquolina Pink Sugar - testápoló hab

3286_sbw_white_chocolate_2.jpg
Aquolina testpermet - Fehér csokoládé

Institut Karité Paris: nem meglepően egy francia márkáról van szó, amely a karité, azaz sheavaj köré épül, ami remek hidratáló és bőrnyugtató hatásáról ismert. Ezeket a - szintén nem natúr - termékeket száraz bőrre ajánlják. Az ő termékeik karité tartalma általában 25% körül van, míg egy átlagos termékben csupán az 5% jellemző. Olyan változat is kapható náluk, amely 100% karitéből áll.

2452_100_karite_nagy.jpg
Institute Karité - 100%-os shea vaj

Esteban Paris: ő is egy francia márka, amelynek a kínálatában parfümök és lakásillatosítók vannak. A kedvenceim a bambusz pálcás illatosítók voltak, de vannak isteni illatú gyertyáik és füstölőik is. Két fő iránya van az illataiknak, az egyik a virágos-gyümölcsös, a másik pedig a fűszeres, amelyek között kifejezetten férfi illatok is találhatók. Újdonságuk egyébként egy színesen világító, illóolajos, ultrahanggal működő hidegpárásító készülék

4888_teck_and_tonka_palcas.jpg
Esteban Paris pálcás szobaillatosító - Teck and Tonka

 

4778_legends_talizman.jpg
Wunder-baum helyett... Esteban Paris szerencsehozó talizmán - Legends D'Orient

Erbario Toscano: egy olasz, natúrkozmetikai márka, amely egyébként megjelenésében a L'Occitane-ra emlékeztet, választékban annál valamivel szűkebb, árban viszont olyan 30%-kal kedvezőbb. Az illatvilág természetesen jellegzetes toszkán: levendula, citrus, oliva, vörösbor, rózsa, feketebors (férfiaknak). Illóolajos szobaillatosító is van a kínálatukban, ami András elmondása szerint 3 hónapig is működik.


Erbario Toscano Il Vino - vörösboros szappan


Erbario Toscano Il Vino - vörösboros habfürdő


Erbario Toscano natúr kölni - rózsa
 

Marius Fabre: egy francia biokozmetikum márka, amelynek a fő specialitása a marseilles-i szappan. Ez a szappantípus olivaolajból és szódából készül, 6-8 hónap szárítással, tartósítószer nélkül. Ez a szappan nem szárítja a bőrt, bőrbetegségek esetén kifejezetten ajánlott és más szappanoktól eltérően ezzel arcot is lehet mosni. A márka kínálatában vannak illóolajjal illatosított változatok is, illetve habfürdő, sampon, folyékony szappan is. Árulnak még szappanpelyhet is, ami többek között mosópor helyett használható, akár öblítőszer nélkül is.

3730_herbier_levendula.jpg
Marius Fabre marseilles-i szappan - levendula

Savon d'Alep: a Marius Fabre-hez hasonló biokozmetikum márka, amely aleppói szappanokat gyárt. A fő alapanyag a babérolaj, amely bőrnyugtató hatásáról ismert.

Tadé: Természetes dezodoraik timsó felhasználásával készülnek, amely pórusösszehúzó és fertőtlenítő hatású. Emellett pedig a spray változat nagyon jól is néz ki, bár a képen kevésbé látszanak a flakon alján lévő kristályok:

4344_eau_d_alum.jpg 4318_rozsa_szappan.jpg
Tadé pumpás dezodor természetes kristállyal és Tadé aleppói szappan - rózsa

Nesti Dante Firenze: egy natúr szappanokat gyártó olasz márka, amelynek a kínálatában a legváltozatosabb illatok érhetők el, gyümölcsösek, zöldségesek, virágosak, parfümösek... Az arany szappanuk pedig tényleg aranyfüsttel készül. Érdekességként érdemes megemlíteni, hogy a babaszappanjukon a tulajdonos kis gyermekei láthatók, akik mára már a cég vezetői. A szappanokhoz egyébként hozzáillő, kézzel festett kerámia szappantartót (na jó, inkább dísztálat!) is árulnak a Szépségek Kicsiny Boltjában, ami egy igazán helyes ajándékcsomag lehet bárkinek.

2800_gold.jpg
Nesti Dante - Arany szappan és Nesti Dante - Carolina e Edoardo

Bomb Cosmetics: ez a márka - többek között - remekül kinéző, kézzel készített natúr fürdőgolyókat kínál a krémes fürdőzéshez. Úgy néznek ki, hogy az ember legszívesebben megenné őket.


Bomb krémes fürdőgolyó - csokis rózsa és Bomb krémes fürdősüti - vajas-rózsás

Zao Makeup: a blog profiljából adódóan minket ez a márka érdekelt leginkább. A Zao termékei csak természetes anyagokból készülő bio dekorkozmetikumok. Ez a márka annyira komolyan veszi a "bioságot", hogy a termékek csomagolása is természetes anyagból, méghozzá bambuszból készül. A bambusz csomagolás újra hasznosítható, a termékek pedig utántöltős változatban is kaphatók. Nagyon jól néznek ki! Kaptunk kipróbálásra szemfestékeket, úgyhogy első kézből fogjuk megosztani Veletek, hogy hogyan működnek a gyakorlatban. A márka pirosítót, púdert, bronzosítót, fényes és matt szemhéjpúdereket, krémes szemfestéket, fényes és matt rúzsokat, korrektort, ajakbalzsamokat, szájfényt és szempillaspirált kínál.


Vannak ám teszterek is!


Zao bio szempillaspirál - barna és Zao bio gyöngyházas rúzs - 06
 

A kozmetikumokon kívül árulnak még kézzel festett kerámiákat is, a teáskancsótól a vajtartóig. Ezek szintén nagyon guszta darabok és az áruk is teljesen megfizethető. Emellett vannak még Mathilde szappanok, hímzett törölközők, illetve fiók- és szekrényillatosítók, Schafmilchseife juhtejes natúr szappanok, mécsesek, egyéb kisebb-nagyobb díszek, ecuadori tálak, illetve Paperblanks határidőnaplók és naplók.

Ha időtök engedi, nézzetek be, érdemes!


 

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása