Smink & Makeup

Amiért a MAC sminkesei is letették az ecseteket egy délutánra

2011. december 01. Katushka
 Budapest, 2011. december 1-én a M·A·C Cosmetics alkalmazottai világszerte félreteszik sminkecseteike, és részt vesznek az SzNPTT által szervezett önkéntes kezdeményezésben, hogy megemlékezzenek az AIDS világnapjáról. A M·A·C AIDS-alapítvány, a cég jótékonysági alapítványa által szervezett eseményen több mint 1800 alkalmazott vesz részt 120 észak-amerikai nagyvárosból, és a világ 33 országából. Ma Budapesten 10 sminkmester önkénteskedik a Westend bevásárlóközponban, hogy felhívja a figyelmet a téma fontosságára.
2010-ben Magyarországon 182 új fertőzöttet regisztráltak, célunk, hogy jövőre ez a szám 0 legyen.
 
December 1.-jén a M·A·C-üzletekben világszerte a M·A·C VIVA GLAM szóvivőinek zenéivel emlékezünk meg az AIDS világnapjáról, Lady Gagától Mary J. Blige-on át Sir Elton Johnig, akik több mint 235 millió dollárhoz segítették hozzá a HIV-vel vagy AIDS-szel együtt élő férfiakért nőkért és gyerekekért küzdő M·A·C AIDS-alapot. Azok a vásárlóink, akik az AIDS világnapján VIVA GLAM rúzst vagy szájfényt vesznek, ideiglenes tetoválást kapnak, „A M·A·C-nél minden nap az AIDS világnapja” felirattal, a M·A·C AIDS-alap támogatásával.
 
A M·A·C VIVA GLAM rúzsok és szájfények bevételének száz százaléka (az ÁFA kivételével), az AIDS ellen küzdő szervezetekhez kerül a világ több mint 67 országában. Mostanáig a cég több mint 235 millió dollárral segítette ezeket a szervezeteket.
 
„Alkalmazottaink rendkívül büszkék arra, hogy az általuk értékesített VIVA GLAM-termékek bevételének száz százaléka a HIV-pozityv vagy AIDS-es emberek életének jobbá tételét szolgálja” – nyilatkozta Nancy Mahon, a M·A·C AIDS-alap igazgatója, és a M·A·C Cosmetics alelnöke. „Szívmelengető érzés látni, ahogy alkalmazottaink összefognak, és együtt segítik a világ civil szervezeteit. A cég mélységesen elkötelezett a M·A·C AIDS-alap, a M·A·C szíve és lelke iránt.”

A M·A·C alkalmazottai világszerte különböző módokon segítenek. Indiában az Y.R. Gaitonde AIDS-kutató és Oktatási Központnál (YRG CARE) dolgozó nőkkel társulva ételt készítenek és árusítanak Chennai utcáin. Münchenben a Münchener AIDS-Hilfe e.V.-t támogatják, és játékmackókat árulnak a járókelőknek, HIV-pozitív emberek számára gyűjtve pénzt. Chilében a Santa Clara Alapítványt segítve HIV-pozitív vagy AIDS-es gyerekeknél töltik az estét, játszanak, főznek, vagy segítenek a ház körüli munkákban. Részt vesznek még a kezdeményezésben Argentína, Ausztrália, Ausztria, Belgium, Brazília, Chile, Dánia, Dél-Afrika, Franciaország, a Fülöp-szigetek, Hollandia, Hong Kong, India, Indonézia, Malajzia, Magyarország, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Oroszország, Peru, Spanyolország, Svájc, Svédország, Szingapúr, Tajvan, TR-Bali, Új-Zéland és Venezuela M·A·C-alkalmazottai is.

 
A M·A·C AIDS-ALAPÍTVÁNY
 
A M·A·C AIDS-alapítványt (MAF), a M·A·C Cosmetics szívét és lelkét 1994-ben hozták létre, hogy segítse a világon HIV-vel vagy AIDS-szel együtt élő férfiakat, nőket és gyerekeket. A MAF úttörő az AIDS elleni alapítványok között, amely anyagi támogatást nyújt a hátrányos helyzetű régiókban, vagy emberkért dolgozó szervezeteknek. Mint a legnagyobb nem-gyógyszeripari adományozó cég, a MAF elkötelezte magát amellett, hogy felhívja a figyelmet a szegénység és az AIDS közötti összefüggésre, és olyan szervezeteket támogasson, amelyek a HIV-pozitív vagy AIDS-es embereket segítik. Mindeddig a MAF 235 millió amerikai dollárt gyűjtött össze kizárólag a VIVA GLAM rúzsok és szájfények eladásából, melynek 100 százalékát (az ÁFA-t leszámítva) az AIDS elleni harc céljára adományozta. További információért látogassa meg a www.macaidsfund.org honlapot.

 

 


Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása