Smink & Makeup

Smink zsíros bőrre - MAC termékekkel

2011. december 07. Judit04

Arctisztításkor zöld tea és alga kivonatot tartalmazó lemosó használatát ajánlom, hogy a zsíros bőrnél észrevehető „kiolajosodást” (leggyakoribb az arc T-vonalánál) meggátoljuk (MAC Green Gel Cleanser). Ezután ugyanezt a hatást segítő krémet érdemes használni, hiszen ezt a problémát jobb már tisztításkor, illetve hidratáláskor is figyelembe venni, hogy bőrünk semmiképpen ne fényesedjen ki napközben. A zsíros bőrnek a hidratálására a MAC Oil Control Loiton-jét ajánlom.

Az alapozás előtt előkészítő krémet javaslok használni, jelen esetben a Skin Refined Zone-t, amely pórusösszehúzó hatással rendelkezik, s azonnal mattítja a bőrön a kívánt részeket (T-vonalban ajánlott).

Ezután jöhet az alapozás. Alapozót attól függően választhatunk, hogy milyen fedést szeretnénk elérni: közepeset vagy teljes fedést.

Ha közepes fedést szeretnénk, akkor a Matchmaster alapozót használjuk, amely olyan pigmenteket tartalmaz, melyek segítik a bőr saját tónusának átsejlését az alapozón, így illeszkedve bőrszínünkhöz. Elkerülhetjük vele a maszk-hatást.

Ha erősebb fedést szeretnénk, akkor használjuk a Studio Fix Fluid alapozót, amely olajmentes, így zsíros bőrre ez a legmegfelelőbb alapozó: meggátolja a kifényesedést, és teljesen matt végeredményt kölcsönöz.

Korrektorban szintén egy matt végeredményt kölcsönző terméket javaslok, mint például a Select Cover-up.

Alapozónk illetve korrektorunk fixálásához használhatunk púdert, de itt is figyelni kell: alkalmazhatunk csak mattító púdert, melynek színe nincs, ezért nem befolyásolja az alapozó által keletkezett árnyalatot, vagy egy színnel már rendelkező, olajosodást gátló kompakt púdert is (Studio Fix Powder+Foundation).

Pirosításra por alapú pirosítót ajánlanék, ez lehet fényes is és matt is, attól függően, hogy szeretnénk-e egy kis fényt az orcákra vagy sem. Ha szeretnénk külön fényt, lehetséges, de ehhez is por bázisú terméket, ún. highlightert ajánlanék (Mineralize Skinfinish Soft and Gentle).

A smink további részében (szem, szemöldök, rúzs) már a személyes elvárásoktól, trendektől függően sminkelhetünk.

Makeup Group School akciók:
1. Jelentkezz még az idén sminktanfolyamainkra és kezdd meg tanulmányaidat legkésőbb 2012. január 15-ig, így még a 2011-es árakon vehetsz részt!
2. Ha 3 fő részvételével indul egyéni sminktanácsadás, akkor az ár csak 7.000 Ft/fő!
További részletek: sminkvarazslat.hu

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása