Smink & Makeup

Smink száraz bőrre - MAC termékekkel

2011. december 10. Judit04

bortipus_szaraz.jpg

Száraz bőrnél fontos olyan arclemosót használni, amelyben vízmegkötők, ún. „humectant”-ok vannak, így is megtartva a bőrben lévő vizet, s elősegítve az egész napos hidratáltságot (MAC Cremewash Cleanser). Ehhez természetesen fontos jó krémet is választani: a MAC Complete Comfort Cremé-je a legideálisabb erre, hiszen ún. „time delivery system”-mel rendelkezik, amely tulajdonképpen azt jelenti, hogy a hatóanyagok a bőrre kerülve csak akkor fejtik ki jótékony hatásukat, ha arra a bőrnek már szüksége van. Így nyújtva egész napos hidratáltságot, s ezáltal a bőr nem igényli az újrakrémezést.

Ezután előkészítő terméknek a Prep+Prime Skint javaslom, amely szilikont tartalmaz, s ennek köszönhetően az alapozó szebben fekszik fel a bőrre, s egyúttal ez a termék a kisebb bőrhibákat, bőrirritációkat is eltünteti.

Az alapozó választásánál fontos, hogy vízbázisú terméket használjunk, mint például a Face and Body alapozó a MAC-től. Száraz bőrnél én alapozás előtt szoktam használni a korrektort, hogy a két termék szépen egybeolvadhasson. Megszokás kérdése, lehet alapozás előtt és után is korrektorozni, ki mihez szokott, kinek mi a kényelmesebb. Hogy semmiképpen ne szárítsuk ki a bőrt, olyan korrektort kell alkalmazni, amely hidratáló összetevőket tartalmaz, például shea vajat. Ilyen korrektor a MAC-nél a Select Moisturecover, amelyet egész arcra, illetve a szem alá is lehet használni. Mivel rendkívül jól hidratál, ezért a szem alatt lévő mimikai ráncokat is kevésbé láthatóvá teszi.

Ezt követően a már említett Face and Body alapozó használatát javaslom az egész arcra, ezzel is egységesítve az arc színét, tónusát. A vízbázisú alapozó kellően hidratál, egész napra természetes, gyönyörű bőrt kölcsönöz.

Fixáláshoz a Studio Careblend púdert ajánlom, amely matt hatást kölcsönöz, de mégsem szárít, sőt táplálja az amúgy is igénybe vett arcbőrt.

Száraz bőrnél arcpirosításra mindenképpen krémes pirosítót használnék, hiszen az sokkal könnyebben megtapad a bőrön, beszívódik a bőrbe, s ezáltal is hosszan tart.

Highlighter-nek a legjobb szintén a krémes, már-már folyékony állagú termék, Lustre Drops, amellyel nagyon finom ragyogást tudunk kölcsönözni a bőrnek.

A smink további részében (szem, szemöldök, rúzs) már a személyes elvárásoktól, trendektől függően sminkelhetünk.

Makeup Group School akciók:
1. Jelentkezz még az idén sminktanfolyamainkra és kezdd meg tanulmányaidat legkésőbb 2012. január 15-ig, így még a 2011-es árakon vehetsz részt!
2. Ha 3 fő részvételével indul egyéni sminktanácsadás, akkor az ár csak 7.000 Ft/fő!
További részletek: sminkvarazslat.hu

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása