Smink & Makeup

Sminktanácsadás a Maybelline-nél

2012. január 08. spacegirl

Az egész egy szavazásból indult a Facebookon, amikor is megkérdeztük tőletek, hogy milyen ajándékot szeretnétek nyerni tőlünk a 6000. "tagfordulóra". Ekkor a Maybelline-t választottátok, és olyan jól sült el a dolog, hogy a játék mögé álltak, és a nyertesek egy sor Maybelline terméken túl magát Larion Oscart, a Maybelline vezető sminkmesterét is megkapták egy egész délutánra!

Ez a délután nemcsak arról szólt, hogy a lányok kaptak egy sminket Oscartól, hanem igazi terápiás foglalkozássa alakult, amin jól kibeszéltük a világ dolgait. Oscar nagyon kellemes meglepetés volt a számomra, hihetetlenül közvetlen és nem utolsó sorban vicces figura. Folyamatosan szakadtunk a nevetéstől! Végig nagyon jól éreztük magunkat, akár a Maybelline-ről volt szó, akár arról, hogy ő maga hogyan próbálja ki a termékeket, akár arról, hogy hogyan találta meg a saját útját és teszi végre azt, amit ő szeretne, amitől ő jól érzi magát.

A móka-kacagáson túl Oscar egy kis "vizsgáztatással" indított a lányoknál, a színtan alapjairól kérdezte őket, majd maga mesélt a színek szerepéről, illetve a kontrasztos, a komplementer, a harmonikus és a monokróm színek használatáról. Dióhéjban annyit érdemes tudni, hogy a színkörön egymástól minél távolabb elhelyezkedő színeket használunk, annál harsányabb, dominánsabb lesz a smink. Az évszakos elméletet ő is elveti, hiszen nagyon kevés tiszta típus van, főleg egy olyan sokféle felmenővel rendelkező népségnél, mint amilyenek mi magyarok vagyunk. A színek azért is fontosak, mert kivetülnek magunkra és a környezetünkre és bizony van jelentésük és üzenetük. Oscar meg is osztotta velünk az ő verzióját a színek jelentéséről, amiből azt biztosan mindannyian megjegyeztük, hogy rózsaszínben ne menjünk állásinterjúra. Felhívta rá a figyelmet, hogy sokan megszokásból választanak színeket, akár a ruházatukban, akár a sminkjükben, holott minden nap más, és nem kellene ragaszkodnunk a megszokott dolgokhoz.

A sminkelés előtt a lányok megkapták Oscar facechart füzetét, amiben nézegethették, hogy milyen jellegű sminket szeretnének. Ancsurka, aki egyébként nem szokta erősen festeni magát, egy bevállalósabb, füstös szemet kért, Bella viszont egy visszafogottabb nappali smink mellett döntött és a részleteket Oscarra bízta. Így kapott egy zöld alapú sminket, ami hihetetlenül jól állt neki, és ő maga szinte biztosan soha sem válaszotta volna. A sminkekről lesz majd lépésről lépésre leírás, ahogyan a Facebookon kértétek! A nyeremény része volt egyébként, hogy a lányok megkapják azokat a Maybelline termékeket, amelyek a sminkjük elkészítéséhez szükségesek.

Íme néhány fotó az eseményről:

 

 

Ha még néznél képeket, a Facebook oldalunkon fent vannak.

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása