Smink & Makeup

Átalakítás a Maybelline-nel: Ancsurka füstös sminkje lépésről lépésre

2012. január 11. spacegirl

A Maybelline sminktanácsadásról, amit két szerencsés olvasónk nyert, már korábban beszámoltunk nektek. A Facebookon kértétek, hogy legyenek lépésről lépésre bemutatók is a sminkekről, amiknek Larion Oscar, a Maybelline hazai vezető sminkmestere segítségével eleget is teszünk. Elsőként Ancsurka sminkjét mutatjuk be.

Ancsurkának eléggé világos a bőre, a haját pedig feketére festette, ami erős kontrasztot ad, így gyakorlatilag megköveteli a sminkelést. Ancsurkának a hideg tónusok állnak jól, ilyeneket érdemes választania a sminkelésnél is.

Oscar azt javasolja, hogy a sminkelést a szemmel kezdjük, hogy az esetleg lehulló szemfestéket könnyen el tudjuk távolítani, és ne utólag kelljen az alapozást, púderezést, pirosítást javítani.

Ancsurka lila füstös szemsminket kapott Oscartól. A füstös smink alapjaként Oscar a Maybelline zselés tusát, a Lasting Drama Gel Linert használta és a forma kialakításánál igyekezett nagyítani, "kinyitni" Ancsurka szemét. Ehhez a formát úgy alakította ki, hogy a belső szemzugban enyhén lefelé, a külső szemzugban pedig a szempillák vonalát követve felfelé nyújtotta a formát. A szemet alul-felül kontúrozta, de a vízvonalat nem, az kicsinyítette volna a szemet, és pont az volt az egyik sminkelési cél, hogy nagyítsuk azt.

A szemhéjpúder paletták közül az Eye Studio Quad lila négyesét, a Purple Dramát használta. A mozgó szemhéjra annak legsötétebb árnyalatát vitte föl, a széleknél, a füstös forma kialakításánál pedig a két világosabb lila színnel is dolgozott.

Ancsurka pillái hosszúak, de dúsítást igényelnek, ezért Oscar a Falsies Black Drama spirált használta. Mivel Ancsurka kevesebb szemsminkhez szokott, sajnos sokat könnyezett a szeme. Ezt Oscar kozmetikai tisztítóval (aka fülpucival) itatta fel, és tussal, illetve szemhéjpúderrel korrigálta. Miután megnyugodott Ancsurka szeme, az utolsó javítás már nagyon tartós maradt neki.

A használt termékek (ahol tudtam, odaírtam az ajánlott fogyasztói árakat is):

Szem:

  • Lasting Drama Gel Liner
  • Eye Studio Quad Purple Drama szemhéjpúder paletta (2.699 Ft)
  • Volum’Express Falsies Black Drama szempillaspirál (2.399 Ft)

Arc:

  • Affinitone 24H alapozó - 20, Cameo (2.999 Ft)
  • Affinitone matt púder - 14, Creamy Beige (1.999 Ft)
  • Affinitone Blush - 57, Peach pirosító (1.999 Ft)

Száj:

  • Color Sensational - 140, Juicy Bubble Gum rúzs (2.099 Ft)
  • Water Shine - 253, Purple Rain szájfény

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása